Francisco Pizarro: Béda antara owahan

1 bèt wis ditambahake ,  2 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: Nopember → Novèmber
(→‎Pranala njawi: éjaan, replaced: Kapatèn → Pati, Kalairan → Lair)
(→‎top: éjaan, replaced: Nopember → Novèmber)
Taun 1528, Pizarro kondur dhateng Spanyol. [[Raja Charles V]] paring dhawuh dhateng Pizarro supados saged nelukaken Peru minangka dados jajahanipun Spanyol.<ref name="buku1"/> Pizarro dipunparingi senjata, dana, lan sadaya piranti kanggé èkspèdhisi punika.<ref name="buku1"/> Pizarro lajeng tindak dhateng [[Panama]] saperlu nyamektakaken sadaya piranti kanggé èkspèdhisi. Ekspedisi punika dipunlaksanakaken taun 1531.<ref name="buku1"/> Kakiyatan ingkang dipunbekta Pizarro namung 200 tiyang, kamangka Karajan Inca gadhah enem yuta tiyang.<ref name="buku1"/>
 
Pizarro dugi ing Peru wonten ing sasi September 1532, namung mbekta 177 tiyang lan jaran ingkang cacahipun 62.<ref name="buku1"/> Kanthi kakiyatan ingkang sawontenipun, Pizarro mlebet dhateng laladan pagunungan Andes kanthi kutha Cajamarca ingkang dados jujukanipun.<ref name="buku1"/> Kutha punika dados panggènipun panguwasa Inca ingkang namanipun [[Atahualpa]] ingkang gadhah 14.000 tamtama.<ref name="buku1"/> Tentara “liliput” Pizarro dugi ing Cajamarca tanggal 15 NopemberNovèmber 1532.<ref name="buku1"/> Kanthi siasat ingkang “brilian”, Pizarro saged nelukaken Karajan Inca.<ref name="buku1"/> Saderengipun, Atahualpa dipunperjaya ngantos pejah déning Pizarro lan tamtamanipun.<ref name="buku1"/>
 
== Cathetan suku ==
351.333

besutan