Konstruksi: Béda antara owahan

6 bèt wis dibusak ,  4 taun kepungkur
éjaan, replaced: - → -, - → -, pegawéyan → pagawéan (4)
(éjaan, replaced: biyasané → lumrahé (2), kagiatan → kagiyatan (4), werna → warna (2))
(éjaan, replaced: - → -, - → -, pegawéyan → pagawéan (4))
Sajeroning babagan [[arsitèktur]] utawa [[tèhnik sipil]], sawijining konstruksi uga misuwur minangka yasan utawa ékan [[infrastruktur]] ing sawiji aréa utawa lahan.
 
Sanajan kagiyatan konstruksi misuwur minangka sawijining pegawéyanpagawéan, nanging nyatané konstruksi iku arupa ékan kagiyatan sing dumadi saka sawetara pegawéyanpagawéan liya sing béda-béda.
 
Lumrahé kagiyatan konstruksi diawasi déning [[manajer proyèk]], insinyur disain, utawa arsitèk proyèk. Wong-wong iki nyambutgawé ing kantor, déné pangawasan lapangan lumrahé dipasrahaké marang para '''[[mandhor]]''' proyèk sing ngawasi [[buruh yasan]], tukang kayu, lan ahli yasan liyané kanggo ngrampungaké kanthi '''fisik''' sawijining konstruksi.
Sajeroning prosès konstruksi lumrahé dianakaké perencanaan terpadu. Bab iki kagandhèng karo [[métodhe]] nemtokaké gedhéné [[béya]] sing diperlokaké, rancang-bangun, lan èfèk liya sing bakal kadadéan wektu pegawéyanpagawéan konstruksi. Sawijinig [[jadwal]] perencanaan sing apik bakal nemtokaké sukses orané sawiji pangyasa kagandhèng marang pendanaan, dampak lingkungan, kaamanan lingkungan konstruksi, kacumawisan material yasan, [[logistik]], gangguan publik kanthi anané pegawéyanpagawéan konstruksi, persiapan dhokumèn dan tender, lan sapanunggalané.
 
== Tipe-jinis proyèk konstruksi ==
[[Gambar:Unfinishedbuilding.jpg|thumb|left|A large unfinished building]]
}}
Konstruksi yasan iku prosès panambahan struktur marang lahan (real property) sing ana. Akèh-akèhé proyèk konstruksi yasan awujud rénovasi cilik-cilikan, kaya panambahan kamar, utawa rénovasi padusan. Sajeroning proyèk cilik-cilikan kaya iki, sing duwé properti (owner) tumindak minangka tukang, juru bayar, lan tim désain kanggo proyèké dhéwé. Sanajan mangkono, kabèh proyèk konstruksi yasan kudu ana èlemèn umum - désain, finansial, estimasi lan tetimbangan ukum. Konstruksi yasan komersial diprosès kanthi migunakaké warna-warna tatacara, kalebu èstimasi béya, palélangan, negosiasi rega, manajemen kontrak,manajemen konstruksi lan résiko, rancang bangun lan design-build bridging.
 
=== Konstruksi indhustrial ===
352.737

besutan