Anggur (ombèn-ombèn): Béda antara owahan

2 bèt wis dibusak ,  3 taun kepungkur
→‎top: tembung, replaced: biyasané → lumrahé (2)
(→‎top: éjaan, replaced: biasané → biyasané (2), cepet → rikat, derajat → drajat, disebut → ingaran, Indonesia → Indonésia, populer → populèr, proses → prosès (2))
(→‎top: tembung, replaced: biyasané → lumrahé (2))
[[Gambar:Red_Wine_Glass.jpg|160px|thumb|Segelas anggur merah]]
'''Anggur''' (utawa populèr ingaran ing [[basa Inggris]]: '''''wine''''') iku ombènan ngandhut alkohol kang digawé saka sari [[anggur]] jinis ''Vitis vinifera'' kang biyasanélumrahé mung tuwuh ing area 30 hingga 50 drajat lintang lor lan kidul. Ombèn-ombèn ngandhut alkohol kang digawé saka sari buah liya kang kadar alkoholé antara 8% nganti 15% biyasanélumrahé diarani anggur woh-wohan (''fruit wine'').
 
Anggur digawé liwat prosès [[fermentasi gula]] kang ana ing jero woh anggur. Ana sawetara jinis ombènan ya iku, ''Red Wine'', ''White Wine'', ''Rose Wine'', ''Sparkling Wine'', ''Sweet Wine'', lan ''Fortified Wine'':
352.737

besutan