Wrocław: Béda antara owahan

2 bèt wis dibusak ,  3 taun kepungkur
c
tanpa ringkesan besutan
(éjaan, replaced: - → - (8), - → -, Saliyané iku → Kajaba iku, bioskop → biyoskup)
c
 
== Sajarah ==
[[Gambar:Wratislauia Breßlaw Breslau 17.Jh.jpg|thumbjmpl|leftkiri|300px|Breslau ing Abad kaping 17]]
Kutha iki nduwé sajarah dawa lan dikuwasani nagara sing béda-béda. Saka taun [[1919]]–[[1945]] Wrocław iku dadi kutha krajané provinsi Prusia, [[provinsi Niederschlesien]].
 
Ing pungkasané [[Perang Donya II]], kutha iki dibedhah déning [[Wadya Abang]] [[Uni Sovyet|Uni Sovyèt]] lan sawisé taun 1945 diserahaké marang Polen, dadi kompènsasi tlatah Polen ing sisih wétan sing dicaplok Uni Sovyèt ([[Belarus]] lan [[Ukraina]]). Padunung Jerman ing kutha iki padha diusir kabèh, sanadyan sawisé iku isih ana wong Jerman manggon ing kutha iki. Kutha iki banjur dileboni wong-wong saka Polen, mligi saka kutha [[Lwów]] sing dicaplok Uni Sovyèt.
11.296

besutan