Snow White and the Seven Dwarfs (filem 1937): Béda antara owahan

c
tanpa ringkesan besutan
(→‎top: éjaan, replaced: bioskop → biyoskup)
c
'''''Snow White and the Seven Dwarfs''''' ("Putri Salju lan Pitung Kurcaci") inggih punika salah satunggaling [[filem]] [[animasi]] ingkang dipunasilaken déning [[Walt Disney]] lan dipuntayangaken wonten ing [[biyoskup]] déning [[RKO Radio Pictures]] wonten ing tanggal [[4 Pebruari]] [[1937]] wonten ing Bioskop Carthay Circle ing [[Amérika Sarékat]]. Film lan wii-wijinan ingkang dipunasilaken ing jaman kuno déning [[Brothers Grimm]], [[Snow White]].{{sfn|Barrier|1999|p=229}}
 
== Sajarah ==
Punika inggih minangka filem sepisanan kanggé fitur filem ingkang dawa wonten ing sujarah [[kartun]], déné [[vileivle]] inggih ingkang minangka filem kartun ingkang sepisanan dipunwedalaken ing perusahaan kartun Amérika Sarékat, filem ingkang sepisanan ngedalaken warna ingkang jangkep saking wiwitan ngantos pungkasanipun, lan ingkang sepisanan dipunwedalaken déning [[Walt Disney]], lan ugi minangka filem sepisanan wonten ing jaringan kartun saking Disney (saged dipuntingali [[Pratélan filem Disney]].<ref name = Smith33>Smith, Dave. ''[[Disney A to Z]]'', Third Edition, (2006), page 33.</ref>
Filem punika dipunmodhifkasi déning artis "''storyboard''", Dorothy Ann Blank, Richard Creedon, Merrill De Maris, Otto Englander, Earl Hurd, Dick Rickard, [[Ted Sears]] lan Webb Smith saking cariyos [[dongèng]] [[Jerman]] ''[[Snow White]]'' déning Brother Grimm, lan Davd Hand ingkang minangka direktur nginggilipun, déné William Cottrell, [[Wilfred Jackson]], Larry Morey, Perce Pearce, lan [[Ben Sharpsteen]] ingkang wonten ing pérangan individualipun filem.
 
''Snow White'' inggih minangka salah satunggal saking namung kalih filem animasi ingkang mlebet dhpatar ''American Film Institute'' utawi pratélan 100 pil Amérika ingkang paling saé ing sadangunipun jaman tain [[1997]] (déné filem ingkang sanèsipun inggih punika filem Disney ''[[Fantasia (filem)|Fantasia]]'', ingkang pikantuk nimer 49. Déné filem ''Snow White and the Seven Dwarfs'' punika pikantuk urutan ingkang langkung inggil ing urutan nomer 34 wonten ing pratélan Edisi Ulang taun kaping 1-ingkang dipunupdate ing taun [[2007]], lan ing wekdal punika, filem punika inggih namung filem saking perusahaan Walt Disney ingkang mlebet wonten ing pratélan filem animai tradhisi. Lan ing taun salajengipun, AFI nyebat filem punika minangka 10 filem animasi paling inggil ing Amérika lan ingkang paling saé ing sadangunipun jaman.
 
Ing taun [[1989]], ''Snow White and the Seven Dwarfs'' sampun dipunlebetaken wonten ing Amerka Serikat ing [[National Film Registry]] minangka tiyang ingkang dipunanggep gadhah sujarah kulural utawi estetis ingkang signifikan.<ref name=Bob>Bob Thomas, ''Disney's Art of Animation: From Mickey Mouse to Beauty and the Beast'' (Hyperion, New York, 1991) ISBN 1-56282-899-1</ref>
 
== Cathetan suku ==
{{Reflist|30em}}
;Bibliography
{{Refbegin}}
:* {{cite book |last=Barrier |first=Michael |year=1999 |title=Hollywood Cartoons: American Animation in Its Golden Age |publisher=[[Oxford University Press]] |location=New York. |ref=harv |isbn=0-19-516729-5 }}
:* {{cite book|title=Snow White and the Seven Dwarfs & the Making of the Classic Film|year=1994|publisher=Hyperion|isbn=978-0786861330|pages=96|coauthors=Richard Holliss, Brian Sibley}}
:* {{cite book|last=Kaufman|first=J. B.|title=Snow White and the Seven Dwarfs: The Art and Creation of Walt Disney's Classic Animated Film|year=2012|publisher=Weldon Owen|location=San Francisco CA|isbn=9781616284374|pages=256|url=http://www.weldonowen.com/snow-white-and-seven-dwarfs-art-creation-walt-disney-classic-film}}
:* {{cite book|last=Kaufman|first=J. B.|title=The Fairest One of All: The Making of Walt Disney's Snow White and the Seven Dwarfs|year=2012|publisher=Weldon Owen|location=San Francisco CA|isbn=9781616284381|pages=320|url=http://www.weldonowen.com/fairest-one-all-making-walt-disney-snow-white-seven-dwarfs}}
:* {{cite book|title=Walt Disney's Snow White and the Seven Dwarfs: An Art in Its Making|year=1994|publisher=Disney Editions|isbn=978-0786861446|pages=194|coauthors=Martin Krause, Linda Witowski}}
{{Refend}}
 
11.291

besutan