Pitik kampung: Béda antara owahan

1.049 bèt wis ditambahake ,  3 taun kepungkur
Digawé kanthi mertal kaca "Ayam kampung"
(Digawé kanthi mertal kaca "Ayam kampung")
 
(Digawé kanthi mertal kaca "Ayam kampung")
 
Jeneng ''ilmiah'' kanggo pitik kampung yaiku ''Gallus domesticus''.<ref name="Mengenal Hewan & Tumbuhan Asli Indonesia">Kurniawan. Mengenal Hewan & Tumbuhan Asli Indonesia. Hlmn 7.[//id.wikipedia.org/wiki/Special:BookSources/6028526177 ISBN 6028526177]. Jakarta :Agromedia Pustaka</ref> Ing Kagiatan ternak pitik kampung  wis ana wiwit jaman biyen.<ref />
 
== Latar mburi ==
Pitik kampung minangka salah siji jinis ternak unggas sing wis nyebar  lan kasebar ing kabeh pelosok nusantara.<ref name="Sarwono">Sarwono B.1995. Berternak Ayam Buras.halmn 243-244. Jakarta:Penebar Swadaya.</ref> Kanggo wong Indonesia, pitik kampung  wis ora bab aneh maneh.
 
Tembung pitik kampung mula bukane yaiku saka jeneng  ''pitik ras '', lan sebutan iki nuduhake menyang pitik kang ditemokake saba bebas ing sakiwa tengene omah. Nanging, wiwit dianakake rencana pangrembaka, ''pemurnian'' lan ''pemuliaan ''sawetara pitik lokal unggul, wektu iki dikenal uga sawetara ras unggul pitik kampung . Kanggo mbedakake iku saiki dikenal istilah '''pitik buras '''(singkatan saka "pitik dudu ras") kanggo  pitik kampung sing wis dipilih lan diingu kanthi  ''perbaikan'' cara budidaya (ora mung diumbar  lan diculke golek pakan dhewe). Sing ternak pitik buras duwe  ''peran''  kang cukup gedhe kanggo  ndhukung ekonomi masyarakat desa amarga nduweni kekuatan bisa njumbuhake karo lingkungan lan pangopènane luwih gampang.
 
== Referensi ==
72

besutan