Paus Telesphorus: Béda antara owahan

1 bèt wis ditambahake ,  3 taun kepungkur
c
→‎top: clean up, replaced: piye → piyé using AWB
c (clean up, replaced: tradisional → tradhisional using AWB)
c (→‎top: clean up, replaced: piye → piyé using AWB)
Tradisi Misa Natal tengah bengi, karaméan Paskah ing dino Minggu, sing ngjogo teko pitu minggu-Prapaskah sebelum Paskah lan nyanyian Gloria racaké dicantolake karo Paus nya, namung beberapa sejarawan ngraguake yèn atribusi kesebut akurat.
 
Sebuah fragmen surat teko Irenaeus ing Paus Victor I selama kontroversi Paskah ing akir abad neng-2, uga diawetake olèh Eusebius, bersaksi Telesphorus iku ya iku kliru siji teko para biskop Romawi sing selalu ngrayakake Paskah ing dino Minggu, duduk ing dino-dino liyo ning seminggu nurut perhitungan Paskah Yahudi. Ndak koyok Victor, piyepiyé, Telesphorus pancet ning persekuthuan karo komunitas-komunitas sing ndak ngmeloki pakulinan iki.
 
Para Karmelit nghormati Telesphorus koyok santo pelindung order sejak beberapa sumber nggambarake dhèwèké koyok seorang pertapa sing tinggal ing Gunung Karmel.
5.602

besutan