Ménaka: Béda antara owahan

1 bèt wis dibusak ,  4 taun kepungkur
→‎Menaka lan Wiswamitra: ganti isi, replaced: ananging → nanging
(→‎Menaka lan Wiswamitra: éjaan, replaced: diwenehake → diwènèhake)
(→‎Menaka lan Wiswamitra: ganti isi, replaced: ananging → nanging)
[[Wiswamitra]] ora ngutuk Menaka, nanging dhèwèké kuciwa jalaran pantangan kang wis ditaati pirang-pirang dilanggar amarga njalin sesambungan karo widadari Menaka. Pungkasane Wiswamitra lunga saka Pushkara lan tumuju [[Himalaya]] saperlu nerusaké tapane. Pirang-pirang versi ngandakake yèn Wiswamitra ngutuk Menaka supaya nglalekake sekabehe sesambungane.
 
Amarga wis rampung anggoné ngrampungaké tugase, Menaka bali ana [[kahyangan]], anangingnanging dhèwèké uga mbobot sawisé njalin sesambungan karo [[Wiswamitra]]. Ing ''hulu'' kali [[Malini]] kang dumung ing siki Gunung [[Himalaya]], Menaka nglairaké sawijining bayi wadon. Bayi mau mung ditinggalake déné ibu munggah ana kahyangan. Banjur [[Bagawan Kanwa]] kang lagi ana ing sacedhake kali Malini nemu bayi mau kang dijaga manuk ''Sakuni''. Amarga melas, bayi mau dipungut banjur dijenengi "[[Sakuntala]]", amarga dhèwèké diopeni manuk ''Sakuni''. Sakuntala banjur kawin karo [[Duswanta]], lan nglairaké sawijining raja misuwur kang jenenge [[Bharata (raja)|Bharata]].
 
== Uga delengen ==
352.737

besutan