Pinocchio (filem 1940): Béda antara owahan

2 bèt wis dibusak ,  3 taun kepungkur
ganti isi, replaced: ananging → nanging (2)
(éjaan, replaced: - → - (22), - → - (21))
(ganti isi, replaced: ananging → nanging (2))
'''''Pinocchio''''' inggih punika salah satunggaling filem [[animasi]] saking Amérika ingkang dipundamel ing taun [[1940]] ingkang dipunprodhukusi déning [[Walt Disney]] adhedhasar cariyos ''[[The Adventures of Pinocchio]]'' déning [[Carlo Collodi]]. Film punika inggih minangka filem ingkang kaping kalih ingkang dipundamel wonten ing [[Pratélan Animasi klasik Walt Disney]]. Film Pinokio inggih dipundamel sasampunipun filem [[Snow White ang the seven dwars (1937 filem)]] suksès dipundamel. Pinokio inggih sepisanan dipunwedalken wonten ing teater déning [[RKO Radio Pictures]] ing tanggal [[7 Pebruari]] [[1940]].
 
Alur cariyosipun filem Pinokio inggih punika nyariosaken satunggaling tukang kayu ing alas ingkang sampun sepuh kanthi asma [[Mister Gepetto|Gepetto]] ingkang lajeng damel satunggaling [[ringgit]] saking [[kayu]] ingkang dipunparingi nama Pinokio ingkang lajeng dipungesangaken déning peri [[biru]], ingkang nyariosaken bilih piyambakipun saged dados manungsa ingkang nyata anangingnanging kanthi sarat piyambakipun kedah dados tiyang ingkang wantun, jujur, lan boten egois.
Fil Pinokio inggih dipunadapsi déning Aurelius Battaglia, William Cottrell, Otto Englander, Erdman Penner, Joseph Sabo, [[Ted Sears]], lan Webb Smith saking buku Collodi. Prodhuksi filem punika dipunsupervisi déning [[Ben Sharpsteen]] lan [[Hamilton Luske]], lan serial filemipun dipunsutradarai déning [[Norm Ferguson (animator)|Norman Ferguson]], [[T. Hee]], [[Wilfred Jackson]], [[Jack Kinney]], lan Bill Roberts.
 
Musik CDnipun inggih dipunsetting déning ''[[Classic Disney: 60 Years of Musical Magic]]'' lan ''[[Disney's Greatest Hits]]'' ingkang kawrat kanthi irah-irahan "When You Wish upon a Star", "Give a Little Whistle", lan "I've Got No Strings".
 
=== Lirik lagu ingkang dipunserat anangingnanging boten dipun-ginakaken ===
* "I'm a Happy-Go-Lucky Fellow"-Jiminy Cricket (this song eventually showed up in ''[[Fun and Fancy Free]]'')
* "As I Was Saying to the Duchess"-J. Worthington Foulfellow (this line is spoken briefly by Foulfellow in the filem, however)
352.737

besutan