Charlie Chaplin: Béda antara owahan

1 bèt wis dibusak ,  2 taun kepungkur
→‎top: ganti isi, replaced: gelandhangan → glandhangan
(→‎top: éjaan, replaced: perak → pérak)
(→‎top: ganti isi, replaced: gelandhangan → glandhangan)
Chaplin iku salah siji tokoh paling duwé prabawa lan paling kréatif ing éra [[filem bisu]]. Sajeroning filem-filemé, Chaplin ditepungi seneng ngrangkep-ngrangkep, wiwit saka peran utama, sutradhara, penulis naskah, tekan pengisi ilustrasi musik. Karir ing donya panglipur suwéné 65 taun, dirintisé minangka pemeran cilik ing panggung [[jaman Victoria]] lan pertunjukan komedi ''[[music hall]]'' ing [[Inggris]], lan terus makarya tekan sadurungé tilar donya ing umur 88 taun. Kauripan Chaplin kebak pasang surut, wiwit saka mangsa cilik sing miskin, tekan ing puncak ketenaran bintang Hollywood uga simbol budaya. Kauripan pribadiné sing gemerlap ngundang akèh sanjungan uga kontrovèrsi.
 
Sajeroning filem-filemé, Chaplin asring meranaké karakter "[[The Tramp]]", sawijining gelandhanganglandhangan mawa potongan [[kumis]] kothak sing duwé étikèt lan martabat sawijining bangsawan. Kostum arupa jas keciliken, kathok daa sing kegedhèn, sarta ning endi-endi nggawa tongkat lan nganggo topi dhuwur.
 
== Filmografi ==
350.390

besutan