Patèn: Béda antara owahan

Gedhéné ora owah ,  4 taun kepungkur
→‎top: ganti isi, replaced: arupi → wujud
(→‎Ugi pirsani: éjaan, replaced: Mangga mirsani → Ugi pirsani)
(→‎top: ganti isi, replaced: arupi → wujud)
[[Gambar:Javanese script - Pangkon.png|thumb|290px|Pangkon]]
'''Patèn''' utawi '''pangkon''' punika satunggiling sandhangan panyigeging [[wanda]] ingkang dipun-ginakaken wonten ing aksara Jawi [[Hanacaraka]]. Ukara ingkang dipunpungkasi mawi patèn/pangkon, tegesipun ukara kalawau sampun purna, sampun dumugi padha (titik). Salajengipun utawi sasampunipun arupiwujud ukara énggal. Saupami ukara: "dipunjagi supados aman". Panulisan "aman" punika, sasampunipun n (=n) lajeng dipunpejahi mawi patèn/pangkon, awit ukara sampun dumugi padha (titik).
 
Nanging manawi ukara punika dèrèng ngantos padha, pramila anggènipun mejahi inggih nganggé aksaranipun piyambak, nanging aksara salajengipun kedah aksara ingkang ngemu patèn ingkang kagambar wonten ing pratélan PASANGAN AKSARA [[Gambar:Paten (Javanese script).png|20px]].
352.737

besutan