Uni Bal-balan Éropah: Béda antara owahan

2 bèt wis dibusak ,  2 taun kepungkur
→‎top: ganti isi, replaced: disebut → karan
(→‎Sekretaris Jenderal UEFA: éjaan, replaced: - → -, - → -)
(→‎top: ganti isi, replaced: disebut → karan)
 
|language = [[Basa Inggris|Inggris]], [[Basa Prancis|Prancis]], dan [[Basa Jerman|Jerman]]
}}
'''Uni Bal-balan Éropah''' ({{lang-en|Union of European Football Associations}}, biyasa disebutkaran kanthi cekakan '''UEFA''', iku badan administratif lan pengatur [[bal-balan]] [[Éropah]].
 
UEFA iku badan bal-balan gedhé dhéwé ing donya saka babagan kauangan lan prabawa marang bal-balan donya. UEFA diadegaké [[15 Juni]] [[1954]] ing [[Basel]], [[Swiss]]. Markasé dumunung ing [[Paris]] nganti taun [[1959]] nalika organisasi iki pindhah menyang [[Bern]]. Henri Delaunay minangka Sekretaris Jendral pisanan lan Ebbe Schwartz présidhèn pisanan. Wwit taun [[1995]], pusat administratifé dumunung ing [[Nyon]], [[Swiss]]. Wektu iki ana 53 asosiasi bal-balan nasional sing ana ing sangisoré UEFA.
348.872

besutan