Alas: Béda antara owahan

Gedhéné ora owah ,  4 taun kepungkur
→‎top: ganti isi, replaced: sing → kang (6)
(→‎top: éjaan, replaced: nduwèni → duwé)
(→‎top: ganti isi, replaced: sing → kang (6))
[[Gambar:Forest on San Juan Island.jpg|right|thumb|250px|Sawijining alas ing Pulo San Juan, [[Amérika Sarékat]].]]
'''Alas''' utawa '''wana''' iku kawasan singkang dituwuhi [[wit|wit-witan]] singkang ketel. Kawasan-kawasan kaya iki ana ing tlatah-tlatah singkang amba ing donya lan duwé fungsi minangka penampung [[karbon dioksida]] (''carbon dioxide sink''), [[habitat]] [[sato kéwan]], modulator [[arus hidrologika]], sarta panglestari [[lemah]], lan minangka salah siji aspèk [[biosfér]] [[Bumi]] singkang paling wigati.
 
Alas iku wangun kauripan singkang kasebar ing donya. Kita bisa nemu alas ing laladan [[tropis]] lan ing laladan singkang hawané anyep, ing dhataran cendhèk lan ing [[pagunungan]], ing [[pulo]] cilik lan ing [[bawana]] gedhé.
 
== Uga delengen ==
352.737

besutan