Istanbul: Béda antara owahan

Gedhéné ora owah ,  2 taun kepungkur
ganti isi, replaced: sing → kang (6)
(Replacing Istambul_and_Bosporus_big.jpg with File:Istanbul_and_Bosporus_big.jpg (by CommonsDelinker because: File renamed: Criterion 3 (obvious error) · Clear typo in name.).)
(ganti isi, replaced: sing → kang (6))
[[Gambar:Istanbul Turkey Provinces locator.gif|thumb|280px|Lokasi Istanbul.]]
'''Istanbul''' ([[basa Turki]]: İstanbul) iku [[kutha]] singkang gedhé dhéwé ing [[Turki]]. Nganti taun [[1930]] kutha iki luwih umum dikenal déning wong ''barat'' kanthi jeneng Yunani-né ya iku [[Konstantinopel]]; sawetara ana singkang ngarani ''Stambul'', mliginé ing abad kaping 19. Luwih adoh sadurungé, kutha iki uga naté dikenal minangka Bizantium utawa Byzantion.
Kutha iki singkang ndunungi 11 yuta jiwa.
[[Gambar:Istanbul collage 5555.jpg|thumb|260px|Istanbul]]
[[Gambar:Istanbul and Bosporus big.jpg|thumb|220px|Gambar Istambul dan [[Bosporus]] kang dijupuk saka citra satelit]]
Kanthi populasiné singkang kurang luwih 11 nganti 15 yuta, Istanbul dadi kutha kang paling padhet singkang ndunungi Turki lan ngrupaaké salah sawijining kutha gedhé dhéwé ing [[Éropah]]. Kutha iki uga dadi kutha krajan administratif
Provinsi Istanbul.
 
== Sajarah ==
Didhegaké déning kaisar [[kekaisaran Romawi|Romawi]] [[Konstantin I saka Kekaisaran Romawi|Konstantin]] ing [[koloni Yunani]] kuna singkang arané [[Bizantium]], lan dijenengké [[Konstantinopel]] kanggo ngurmati kaisar, kutha iki dadi kutha krajan wétan [[kekaisaran Romawi]] lan sabanjuré dadi kutha krajan [[kekaisaran Romawi Wétan]]. Sawisé runtuh [[Konstantinopel]] ana ing taun [[1453]] kutha iki dadi pérangan lan dadi kutha krajan [[Kekaisaran Ottoman]]. Sadurungé perebutan mau, bangsa Turki ngarani kutha iki kanthi jeneng ''İstanbul,'' nanging kanthi resmi migunakaké jeneng ''Qustantaniyyeh'' (قسطنطنيه), kang surasané "Kota Konstantin" djroning [[basa Arab]]. Mung, ana ing tanggal [[28 Maret]] [[1930]] kutha iki dijenengké ''Istanbul'' manèh.
 
== Wisata ==
350.349

besutan