Ezra: Béda antara owahan

Gedhéné ora owah ,  2 taun kepungkur
→‎top: ganti isi, replaced: sing → kang (4)
(→‎top: éjaan, replaced: bidhang → babagan)
(→‎top: ganti isi, replaced: sing → kang (4))
'''Ezra''' ([[basa Ibrani]] עזרא ''Ezra'' utawa ''‘Ezrā’'') iku sang [[nabi]] singkang mimpin wong-wong buwangan singkang padha bali saka [[Babel]] menyang [[Yerusalem]] ing taun [[459 SM]].
 
Kitab Ezra iku terusané kitab [[II Babad|Babad]], lan bisa dibagi kaya mengkéné:
 
# Grup ping pisan iku wong-wong buwangan Yahudi singkang mulih saka Babel menyang Yerusalem, ngestokaké dhawuhé Kores, raja [[Pèrsi]].
# [[Baitallah]] (Dalem Gusti) ing Yerusalem dibangun manèh lan dislameti. Banjur dienggo nglakoni ibadat manèh.
# Pirang taun manèh, ana grup ping pindho wong [[Yahudi]] liyané singkang bali menyang Yerusalem. Grup iki digiring déning [[Imam]] Ezra, sawijining ahli [[hukum]] Gusti. Ezra ngrewangi nata manèh kauripaning wong cilik ing babagan [[agama]] lan sosial, supaya bisa ngreksa warisan rohani [[Israèl]].
 
{{Alkitab}}
352.737

besutan