Kumunisme: Béda antara owahan

Gedhéné ora owah ,  3 taun kepungkur
→‎top: ganti isi, replaced: sing → kang (8)
(→‎top: ganti isi, replaced: Ananging → Nanging)
(→‎top: ganti isi, replaced: sing → kang (8))
'''Kuminisme''' iku [[ideologi]] ing donya. Penganut faham iki asal saka ''Manifest der Kommunistischen'' singkang tinulis déning [[Karl Marx]] lan [[Friedrich Engels]]. Sawijining [[manuskrip]] pulitik singkang pisanan dibabar ing tanggal [[21 Fèbruari]] [[1848]] téyori ngenani kuminis sawijining analisis pendekatan marang ''[[perjuangan kelas]] (sajarah lan masa kini)'' lan [[ékonomi kasejahtran]] singkang sabanjuré tau dadi salah siji obahan singkang paling duwé prabawa sajeroning jagad pulitik.
 
Kuminisme, wiwitané arupa sawijining korèksi marang faham [[kapitalisme]] ing wiwitan [[abad kaping 19]]an, sajeroning swasana singkang nganggep yèn kaum [[buruh]] lan pekerja [[tani]] mung péranganing [[produksi]] lan singkang luwih mentingaké [[kasejahtran ékonomi]]. Nanging, sajeroning perkembangan sabanjuré, muncul sawetara [[faksi]] [[internal]] sajeroning kuminisme antara penganut kuminis téyori karo kuminis revolusioner singkang saben faksi duwé téyori lan cara perjuangané singkang béda-béda sajeroning nggayuh [[masarakat sosialis]] kanggo nuju masarakat [[utopia]].
 
== Pranala njaba ==
352.737

besutan