Ukara: Béda antara owahan

Gedhéné ora owah ,  4 taun kepungkur
ganti isi, replaced: sing → kang (4)
(→‎Péranganing ukara: ganti isi, replaced: Ananging → Nanging)
(ganti isi, replaced: sing → kang (4))
'''Ukara''' iku konsèp linguistik lan racaké diartèkaké minangka sawijining èksprèsi alami basa: ya iku unit tatabasa lan lèksikal singkang kasusun saka tembung singkang cacahé siji utawa punjul siji kang mawa teges.
 
== Péranganing ukara ==
Péranganing ukara kang baku, ya iku:
* Jejer ya iku: samubarang kang dianggep duwé adeg dhéwé sarta dadi bakuning gunem utawa carita. Lumrahe awujud tembung aran, sarta dadi wangsulane pitakon:
# Apa singkang...?
# Sapa singkang...?
* Wasésa ya iku: samubarang kang dadi caritane jejer. Lumrahe awujud tembung kriya. Nanging ana uga kang awujud tembung: aran, kaanan, sesulih, wilangan, lan sapanunggalané. Sarta dadi wangsulan saka pitakon:
# kepriyé...?
352.737

besutan