Pizza: Béda antara owahan

Gedhéné ora owah ,  3 taun kepungkur
ganti isi, replaced: sing → kang (10)
(→‎top: ganti isi, replaced: maknané → tegesé)
(ganti isi, replaced: sing → kang (10))
[[Gambar:Pizza.jpg|thumb|300px|Pizza]]
[[Gambar:Pizza im Pizzaofen von Maurizio.jpg|thumb|300px|Pizza singkang dibakar sajeroning oven mawa bahan bakar kayu]]
 
'''Pizza''' iku panganan singkang asalé saka [[Italia]]. Panganan singkang dibakar iki mèmper [[roti]] awujud pipih lan dhuwuré racaké didokoki barang-barang liya singkang diarani ''topping'' ing basa Inggris. ''Topping'' dhasar racaké saus tomat lan kéju. Sawisé iku bisa diwèhi ''topping'' liyané kaya ta daging lan sayuran.
 
Pizza racaké ana rong modèl: pizza Italia lan pizza Amérika. Pizza Italia luwih tipis kamangka pizza Amérika luwih kandel.
 
Pizza dipangan panas-panas. Kerep dipangan karo [[sambel]] utawa [[saus Tabasco]]. Ing [[Tanah Jawa]], jaman saiki uga akèh wong singkang seneng pizza.
Tembung "pizza" dijupuk saka [[basa Italia]] ''pizza'' ([[Alfabet Fonetik Internasional]] / International Phonetic Alphabet, IPA: {{IPA|[ˈpiːtsə]}}), racaké duwé teges "pai, kue, tart". Akèh singkang kliru ngira yèn pizza iku asal saka tembung Italia singkang tegesé ''phai'' (pie).
 
== Pizza Italia ==
Pizza asli asal saka [[Italia]] singkang bisa tinemu ing ''Pizzeria'' (toko Pizza) saben porsi pizza ukurané kira-kira 30 cm utawa luwih, kanthi adonan singkang wis ditarik tipis. Salah siji wewadi kalezatan Pizza [[Italia]] ya iku prosès pamanggangané singkang nganggo oven tradhisional nganggo [[geni]]. Bab iki amarga yèn dipanggang nganggo oven listrik, lumrahé adonan pizza tipis bakal dadi atos.
<!--
== Latar wuri ==
352.737

besutan