Mi: Béda antara owahan

Gedhéné ora owah ,  2 taun kepungkur
ganti isi, replaced: biyasane → lumrahé (2), Biyasane → Lumrahé (5)
(→‎Jinis-jinisé Mi: ganti isi, replaced: jinise → jinisé)
(ganti isi, replaced: biyasane → lumrahé (2), Biyasane → Lumrahé (5))
 
== Jinis-jinis Mi ==
* Mi Seger, ya iku mi kang wis ora ngalami pangolahan lanjutan. BiyasaneLumrahé mung tahan sadina amarga kandhutan banyu kang dhuwur, ya iku 35%. Mi seger biyasanelumrahé kanggo nggawé [[mi ayam]].
* Mi Teles, ya iku mi kang didol sajeroning kahanan teles. Kandhutan banyune dhuwur tekan 52% mula mung tahan 40jam.
* Mi Garing utawa mi [[endhog]], amarga prosès nggawéne ditambahi endhog utawa glepung endhog. Bisa tahan suwé amarga kandhutan banyune mung 13%, biyasa digawé bahan kanggo nggawé mi goreng..
* Mi instan, mi kang paling pmisuwur, amarga praktis lan tahan luwih suwé. Kandhutan banyune mung 5-8%. BiyasaneLumrahé digawé mi godhog utawa mi ggoreng.<ref name="internet 3">[http://books.google.co.id/books?id=jFDR8t-WGVYC&pg=PR2&lpg=PR2&dq=sejarah+dan+aneka+jinis+mie&source=bl&ots=sgDAr8bfMc&sig=W3qm35LPoVrh6pIOolTN8d1OZCI&hl=id&ei=zSeSTu-9BISurAfG1ayjAQ&sa=X&oi=book_result&ct=result&resnum=3&ved=0CCYQ6AEwAjgK#v=onepage&q&f=false] Mi (diaksés tanggal 10 Oktober 2011)</ref>
 
== Komposisi Mi ==
== Jinis-jinisé Mi ==
* Cellophane noodles utawa suun. Suun digawé saka campuran glepung kenthang lan glepung kacang ijo. Mi jinis iki teksture empuk banget, cocog kanggo olahan sop, suun goreng utawa kanggo isi [[pastel]]. Suun didol garingan, direndem sajeroning banyu panas nganti lembut lan suun wis siyap diolah.
* Mi ndhog, digawé saka glepung trigu jinis ''hard wheat'' lan akèh nganggo endhog. BiyasaneLumrahé didol garingan kanthi wujud bunder utawa gepeng.
* Hokkien Noodles utawa mi Hong Kong. Dhapuré kaya mi endhog, bunder, lan alus. BiyasaneLumrahé didol kkanthi kaanan teles sajeroning wadhah kang kedhap udara. Mi iki cocog dogawé mi goreng atau mi godhog.
* [[Ramen]] utawa mi kriting Cina. Didol sajeroning kaanan garing ing wadhah mi instan. Cocok diolah dadi mi goreng utawa mi godhog.
* [[Rice stick noodles]] utawa [[kwetiau]], digawé saka glepung beras lan banyu. Ing pasaran didol garing lan teles. Kwetiau cocog kanggo digawé kwietiau goreng utawa godhog.
* [[Somen noodles]] asalé saka [[Jepang]], digawé saka glepung gandum lan lenga. Teksture alus lan rasané gurih. Somen didol garingan, wujudé kaya sada, cocog kanggo masakan Jepang kang digodhog.
* [[Soba noodles]] utawa mi Jepang. Dhapuré kaya [[mi somen]] nanging wernane klawu utawa ijo tuwa (ngandhut sari teh ijo), racaké didol garingan lan cocog kanggo didadèkaké mi godhog.
* [[Rice Vermicelli]] utawa [[bihun]], digawé saka glepung beras, wernane putih resik lan teksture alus, gampang mateng dadi ora perlu digodhog. Cukup dikum ing banyu panas. BiyasaneLumrahé didol garingan dibungkus plastik. Cocok kanggo soup lan bihun goreng.
* [[Mi shoa]], asalé saka [[Cina]]. Digawé saka glepung beras, wernane putih lan gampang mateng, Cocok kanggo masak sop lan misoa goreng.
* [[Wonton]] utawa [[kulit pangsit]]. Didol telesan dibungkus plastik. Dhapuré segi papat, biyasanelumrahé diolah kanthi warna-warna isi, bisa dikukus, digodhog utawa digoreng.<ref name="internet 6">[http://www.kaskus.us/showthread.php?t=1326001&page=2 kaskus.us] Mi (diaksés tanggal 10 Oktober 2011)</ref>
 
== Kandungan Gizi ==
352.737

besutan