Pacul: Béda antara owahan

1 bèt wis dibusak ,  4 taun kepungkur
→‎Sajarah: ganti isi, replaced: tumprap → tumrap
(→‎Sajarah: ganti isi, replaced: bentuké → dhapuré)
(→‎Sajarah: ganti isi, replaced: tumprap → tumrap)
 
== Sajarah ==
[[Kawruh]] ngenani [[pertanian]] kuna wis dingerteni bangsa [[Mesir]] pirang-pirang [[taun]] kapungkur.<ref name="internet1"/> [[Kabudayan]] Mesir jaya kang uga duwé prabawa tumpraptumrap kabudayan-kabudayan Barat jaman saiki ya iku makmur lan akèhé asil pertanian.<ref name="internet1"/> Wong Mesir dadi wong kang ahli kanggo ngembangaké teknik [[drainase]] lan [[irigasi]].<ref name="internet1"/> Drainase ya iku mbuwang banyu kang wis luwih-luwih.<ref name="internet1"/>
 
[[Teknologi]] kanggo ngolah lemah bisa dimangertèni saka pacul.<ref name="internet1"/> Pacul asalé saka [[garan]] kang cacahé siji lan dhapuré lincip kang digunakaké kanthi obahan kaya wong ngethok.<ref name="internet1"/> Pacul kang sepisanan uga diarani bajak kuna, arupa pacul kang mung diobahké manungsa utawa kéwan kanggo ngeruk lan malik lemah.<ref name="internet1"/> Sawisé iku pacul banjur diowahi kanthi némpélaké wesi ing panggonan kang dadi tapel wates karo lemah.<ref name="internet1"/> Kanthi cara iki pacul duwé ''konstruksi'' kang luwih kuwat lan luwih gampang dienggo.<ref name="internet1"/> Saliyané iku, wujud iki uga nggampangaké lemah kang diwalik supaya saya akèh lemah kang diolah.<ref name="internet1"/> Pacul digunakaké wong Mesir dadi piranti kanggo [[panén]] lan kanggo njupuk [[tanduran]] sak lemah.<ref name="internet1"/>
352.737

besutan