Mekah: Béda antara owahan

Gedhéné ora owah ,  3 taun kepungkur
→‎Sajarah: ganti isi, replaced: sing → kang
(→‎Géografi: ganti isi, replaced: musim → mangsa)
(→‎Sajarah: ganti isi, replaced: sing → kang)
== Sajarah ==
Perkembangan kutha Mekkah magepokan karo kanyatan anané [[Ismail]] lan [[Siti Hajar]] minangka singkang ndunungi kapisan kutha iki kang ditempataké déning [[Ibrahim]] amarga préntah [[Allah]]. ''Perkembangan'' sabanjuré muncul wong-wong [[Jurhum]] kang sidané manggon ing kana. Sabanjuré kutha iki dipanggedhèni déning [[Quraisy]] minangka kabilah utawa suku kang utama ing [[Jazirah]] [[Arab]] amarga nduwé hak pemeliharaan tumrapé Ka'bah. Suku iki misuwur ing babagan dagang malahan wektu iku aktivitas dagangé kaloka nganti tekan Damaskus, [[Palestina]] lan Afrika. Tokoh minangka kepala kabilah quraisy ya iku [[Qussai]] kang diterusaké déning [[Abdul Muthalib]]. [[Muhammad]] iku keturunan langsung saka [[Ismail]] sarta [[Qussai]].
 
Taun [[671]], Muhammad lair ing kutha iki lan tuwuh diwasa. Pisanan nampa wahyu saka Allah ajarané ditolak déning kaumé dhéwé kang wektu iku isih ana sajeroning pepetenging pikir ([[Jahilliyah]]) saéngga pindhah menyang kutha [[Madinah]]. Sawisé Madinah tuwuh ngrembaka, Muhammad balik menyang Mekkah manèh kanthi misi mbebasaké kutha Mekkah tanpa wutahing getih.
352.737

besutan