Kuran: Béda antara owahan

Gedhéné ora owah ,  4 taun kepungkur
ganti isi, replaced: tafsir → tapsir (2), Tafsir → Tapsir (8)
(→‎Peranganing Al Qur'an: ganti isi, replaced: Perangan → Pérangan)
(ganti isi, replaced: tafsir → tapsir (2), Tafsir → Tapsir (8))
Wujud Quran ingkang katedhak punika, ing kalangan sarjana modhèren, limrahipun dipunanggep cathethan ngendikanipun Muhammad. Déné, kagem muslim, Quran punika tumurun saking [[Allah]]. Punapa mawon ingkang kapacak ing Quran asring dados pirembugan ing antaranipun para sarjana, utamanipun gegandhèngan kaliyan sajarah Quran ingkang dianggep saged kemawon keplesed nulis nalika dipunrangkum.<ref>{{cite web|last=Arthur Jeffery and St. Clair-Tisdal et al,Edited by Ibn Warraq, Summarised by Sharon Morad, Leeds|url=http://debate.org.uk/topics/books/origins-koran.html|title=The Origins of the Koran: Classic Essays on Islam's Holy Book |accessdate=2011-03-15}}</ref><ref>*F. E. Peters (1991), pp.3–5: "Few have failed to be convinced that the Quran is the words of Muhammad, perhaps even dictated by him after their recitation."</ref>
 
== Salin basa lan tafsirtapsir Al Qur'an ==
Upaya kanggé mangertosi menapa kang wonten ing Al Qur'an tinulad ing sawetara basa lan tinafsir kanthi manéka warna cara. nanging, tafsirtapsir punika namung saderma upayaning manungsa lan boten pikantuk nggantos tèks aslinipun.
 
=== Salin basa ===
# ''Al-Qur'an Suci Basa Jawi'' (bs. Jawa), déning Prof. K.H.R. Muhamad Adnan.
 
=== TafsirTapsir ===
 
TafsirTapsir Al Qur'an kang kondhang antawisipun:
# TafsirTapsir Ibnu Katsir
# [[TafsirTapsir al-Jalalain|TafsirTapsir Al Jalalain]]
# TafsirTapsir Al Manar, déning Syeh Muhammad Abduh & Rasyid Ridha
# TafsirTapsir Al Bayan
# TafsirTapsir Al Mishbah déning Prof Quraish Shihab
 
== Pratélan pustaka ==
352.737

besutan