Codex Sinaiticus: Béda antara owahan

2 bèt wis dibusak ,  3 taun kepungkur
→‎top: ganti isi, replaced: kagungan → gadhah
(→‎top: ganti isi, replaced: arupi → wujud)
(→‎top: ganti isi, replaced: kagungan → gadhah)
Ing wulan [[Mèi]] [[1975]] nalika saweg dipunrénovasi, para biarawan biara Santa Katarina mangihaken satunggal ruwangan ing saandhapipun [[kapel]] St. George ingkang ngandhung kathah fragmèn-fragmèn perkamèn. Ing antawisipun fragmèn-fragmèn punika, tigawelas kaca ''Codex Sinaiticus'' saking kitab [[Prajanjian Lawas]] ingkang ical, pinanggih.
 
Sajarah awal naskah punika boten dipunmangertos. [[Kolofon]] kitab [[Ezra]] lan [[Ester]] nedahaken bilih naskah punika naté wonten ing [[Caesarea Palaestina]] nalika [[abad kaping 6]] lan [[abad kaping 7]]. Para nimpuna kagungangadhah spékulasi bilih naskah punika dipunserat ing [[Mesir]].
 
Taun [[1933]], [[British Library]] numbas naskah punika saking pamarétahan kuminis [[Uni Sovyèt]] kanthi regi £100.000.
352.737

besutan