Bayi: Béda antara owahan

2 bèt wis dibusak ,  4 taun kepungkur
(→‎top: ganti isi, replaced: kagungan → gadhah)
(→‎Urutan perkembanganipun fisik bayi saderengipun saged mlampah:: ganti isi, replaced: kahanan → kaanan (2))
Bayi boten saged ngatur pambuangan kotoranipun, pramila dipun-ginakaken [[popok]]. Popok ingkang dipun-ginakaken bayi saged awujud popok saking jarit biyasa utawi popok ingkang sekali ageman (diapers). Sapunika popok sekali ageman asring dipun-ginakaken amargi praktis ugi boten ngrepotaken, nanging wonten prekawis saking popok sekali ageman inggih punika prekawis ruam popok. Kulit bayi ingkang sensitif asring katutup saha éwed ambékan saéngga mungkinaken kawontenanipun perkawis ruam saha iritasi kulit bayi. Manawi boten dipuntangani njalari peradangan kulit bayi saha infeksi.<ref name="internet 1">[http://carapedia.com/pengertian_definisi_bayi_info2132.html Sakilas babagan Bayi] (dipununduh 10 nopember 2012)</ref>
== Urutan perkembanganipun fisik bayi saderengipun saged mlampah: ==
* milai jumeneng saking kahanankaanan lenggah kanthi cepengan wonten ing méja utawi kursi (limrahipun yuswa 9 sasian)
* milai gladhen nekuk jengkunipun (yuswa 10 sasian)
* milai gladhen lenggah saking kahanankaanan jumeneng (yuswa 10 sasian)
* milai mlampah rémbétan, kanthi cepengan piranti griya (yuswa 11 sasian)
* milai mlampah saha pindhah saking satunggal piranti dhateng piranti sanès nyambi cepengan (yuswa 12 sasian).<ref name="internet 2">[http://www.tipsbayi.com/melatih-bayi-berjalan.html Urutan perkembanganipun fisik bayi saderengipun saged mlampah] (dipununduh 10 nopember 2012)</ref>
352.737

besutan