Rosales: Béda antara owahan

3 bèt wis dibusak ,  2 taun kepungkur
→‎top: ganti isi, replaced: Tetanduran → Tetuwuhan (2), tetanduran → tetuwuhan
(→‎top: éjaan, replaced: klebu → kalebu (2))
(→‎top: ganti isi, replaced: Tetanduran → Tetuwuhan (2), tetanduran → tetuwuhan)
 
| name = Rosales
| image =
| regnum = [[TetanduranTetuwuhan|Plantae]]
| divisio = [[TetanduranTetuwuhan ngembang|Magnoliophyta]]
| classis = [[Magnoliopsida]]
| ordo = '''Rosales'''
}}
[[Gambar:חורשת המייסדים - גבעת השבשבת חיפה 02 2013 (19).JPG|jmpl|Rosales]]
'''Rosales''' iku [[Ordo (biologi)|bangsa]] [[tetandurantetuwuhan ngembang]] sing kalebu sajeroning klad [[eurosids I]], [[rosids]], [[core eudicots]], lan [[eudicots]] ([[Sistem klasifikasi APG II]]). Bangsa iki uga diakoni minangka [[takson]] sajeroning [[sistem klasifikasi Cronquist]] lan kacakup sajeroning [[kelas (biologi)|anak kelas]] [[Rosidae]], [[kelas (biologi)|kelas]] [[Magnoliopsida]].
 
Rosales sajeroning sistem APG II adoh banget béda anggota-anggotané yèn dibandhingaké karo sajeroning sistem Cronquist. Saliyané [[Rosaceae]], praktis kabèh suku sing kalebu Rosales versi Cronquist dialihaké menyang bangsa-bangsa liyané, sauntara sajeroning sistem APG II Urticales (ing sistem Cronquist) digabungaké sajeroning Rosales (sistem APG II).
352.730

besutan