Jam Gadang: Béda antara owahan

4 bèt wis ditambahake ,  2 taun kepungkur
c
(→‎top: ganti isi, replaced: kagem → kanggé)
 
{{coord|-0.305210|100.3694|display=title}}
 
[[Gambar:2011jamgadang1Jam Gadang in 2011.jpg|thumb|250px|right|Jam Gadang]]
 
'''Jam Gadang''' inggih punika sesebatan kanggé satunggalipun [[menara jam]] ingkang wonten ing [[jantung]]ipun [[Kutha Bukittinggi]], [[Sumatra Kulon|Sumatera Kilèn]].<ref name="internet1"/> Jam Gadang punika sebatan ingkang dipunparingaken masarakat [[Minangkabau]] dhateng wangunan menara jam punika, amargi panci menara punika gadhah jam ''gadang'', utawi ''jam ingkang ageng'' (jam gadang=jam ingkang ageng; ''gadang'' tegesipun ageng ing [[basa Minangkabau]]).<ref name="internet1"/>
11.291

besutan