Krustaséa: Béda antara owahan

6 bèt wis dibusak ,  3 taun kepungkur
→‎top: ganti isi, replaced: sawijining → siji
(→‎top: ganti isi, replaced: Klompok → Golongan)
(→‎top: ganti isi, replaced: sawijining → siji)
:[[Eumalacostraca]]
}}
'''Krustaséa''' iku saklompok gedhé saka [[Arthropoda]], kapérang saka kurang luwih 52.000 [[spésies]] sing kadhèskripsi, lan racaké dianggep sawijiningsiji [[subfilum]]. Golongan iki nyakup kéwan-kéwan sing cukup dikenal kaya ta [[lobster]], [[yuyu]], [[urang]], [[urang karang]], sarta [[remis]]. Mayoritas arupa kéwan [[akuatik]], urip ing [[banyu tawar]] utawa [[laut]], sanadyan sapérangan golongan wis adhaptasi karo kauripan dharat, contoné yuyu dharat. Mayoritas bisa bébas obah, sanadyan sapérangan [[takson]] asifat [[parasit]] lan urip kanthi numpang marang [[inangé]].
 
== Pranala njaba ==
352.737

besutan