Jawa Tengah: Béda antara owahan

17 bèt wis ditambahake ,  2 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
Tenger: Besutan punsèl Besutan wèb punsèl
{{Infobox settlement
| name = Jawa Tengah ꦗꦮ ꦠꦼꦔꦃ
| native_name = {{script|Java|ꦗꦮꦠꦼꦔꦃ}}
| native_name_lang = id<!-- ISO 639 code e.g. "id" for Indonesian -->
| demographics1_footnotes = <!-- for references: use <ref> tags -->
| demographics1_title1 = Golongan ètnis
| demographics1_info1 = [[Wong Jawa|Jawa]] (98%), [[Wong Sundha|Sundha]] (1%), [[Wong Cina Indonésia|Cina]] (12%)
| demographics1_title2 = [[Agama]]
| demographics1_info2 = [[Islam]] 95.74%, [[Kristen]] 4.95%, [[Hindhu]] 0.05%, [[Buda]] 0.22%, [[Konghucu]] 0.03%, lan [[Kajawèn]]
| footnotes =
}}
'''Jawa Tengah''' '''ꦗꦮ ꦠꦼꦔꦃ''' iku provinsi ing Indonésia. Kutha krajané ya iku [[Semarang]]. Jawa Tengah iku salah siji saka enem provinsi kang ana ing pulo Jawa. Kajaba jeneng sawijining provinsi, Jawa Tengah iku uga jeneng tlatah budaya ing [[Pulo Jawa]]. Dadi sajatiné [[Daerah Istimewa Yogyakarta|Ngayogyakarta]] iku uga pérangan saka Jawa Tengah, yèn ditilik saka sajarah ya pancèn mangkono. Kosok baliné, tlatah Surakarta sawisé Indonésia mardika dadi pérangan provinsi Jawa Tengah. Tlatah Jawa Tengah iku papan kang wong Jawané manggon akèh dhéwé kanthi kwantitatif. Sesanti provinsi iki uga nuduhaké yèn Jawa Tengah iku "Punjer Budaya Jawa".
 
Provinsi Jawa Tengah ambané 32,548.20&nbsp;km²; kurang luwih saprapat saka gunggung ambané pulo Jawa. Sing ndunungi cacahé 31.820.000 jiwa (2005), dadi provinsi iki nomer telu kang gedhé dhéwé ing Indonésia sawisé [[Jawa Kulon]] lan [[Jawa Wétan]], lan kurang luwih saprapat saka gunggung cacah jiwa ing Pulo Jawa manggon ing provinsi iki.