DNA: Béda antara owahan

Gedhéné ora owah ,  2 taun kepungkur
→‎top: ganti isi, replaced: asam → asem
(→‎top: ganti isi, replaced: oksigen → oksigèn)
(→‎top: ganti isi, replaced: asam → asem)
[[Gambar:ADN animation.gif|thumb|Struktur [[molekul]] DNA. Atom [[karbon]] warna ireng, [[oksigèn]] abang, [[nitrogen]] biru, [[fosfor]] ijo, lan [[hidrogen]] putih.]]
'''Asem déoksiribonukleat''', luwih ditepungi minangka '''DNA''' ([[basa Inggris]]: '''''d'''eoxyribo'''n'''ucleic '''a'''cid''), iku sajinis [[asamasem nukleat]] kang kagolong [[biomolekul]] utama panyusun [[bobot garing]] saben [[organisme]]. Ing [[sel (biologi)|sel]], DNA lumrahé ana ing [[inti sel]].
 
Peran DNA ing njeron siji sel iku minangka [[materi genetik]]; tegesé, DNA nyimpen cithak biru kanggo kabèh aktivitas sel. Iki lumaku umum kanggo saben [[organisme]]. Kejaba ing antarané kang nyolok ya iku sapérangan jinis [[virus]] (lan virus ora kalebu organisme) kaya ta [[HIV]] (Human Immunodeficiency Virus).
352.737

besutan