Kumarin: Béda antara owahan

Gedhéné ora owah ,  1 taun kepungkur
→‎top: ganti isi, replaced: arupa → wujud
(ganti isi, replaced: tanduran → tuwuhan (5))
(→‎top: ganti isi, replaced: arupa → wujud)
}}
 
'''Kumarin''' ya iku senyawa [[metabolit sekunder]] arupawujud lenga [[atsiri]] kang kadhapur mligi saka turunan [[glukosa]] nonatsiri nalika prosès dadi tuwa utawa nalika lara.<ref name="Salisbury">Salisbury FB, Ross CW. 1995. ''Fisiologi Tumbuhan, Jilid 2''. penerjemah: Lukman DR, Sumaryono. Bandung:Penerbit ITB. Hal:147-148. ISBN 979-8591-27-5</ref>
Iki wigati mligi ing tuwuhan [[alfalfa]] lan [[semanggi]] legi kang kumarinne nyebabake ambon-ambon kang kas sakawit sawisé kaloro tuwuhan mau dibabat.<ref name="Salisbury"/> Para paneliti wis ngembangaké galur semanggi tinamtu kang ngandhut sithik kumarin lan galur liyané kang ngandhut kumarin kanthi wujud terikat.<ref name="Salisbury"/> Kabèh galur mau kanthi ékonomi wigati banget amarga kumarin-bébas bisa owah dadi produk kang ngandhut [[racun]], [[dikumarol]], yèn semanggi rusak nalika panyimpenan.<ref name="Salisbury"/> Dikumarol ya iku senyawa [[antipenggumpalan]] kang nyebabake lelara semanggi legi (lelara perdarahan) ing kéwan [[ruminansia]] (pemamah biak kaya sapi) kang mangan tuwuhan kang ngandhut dikumarol.<ref name="Salisbury"/>
 
348.872

besutan