Dhialèk Cerbon-Dermayu: Béda antara owahan

16 bèt wis ditambahake ,  2 taun kepungkur
edit tembung-tembung sing cocok
c
(edit tembung-tembung sing cocok)
'''Dhialek Cerbonan''' utawa uga diarani Basa Cerbon iku sajenissiji dhialek [[basa Jawa]] kang dipituturakedipituturaké ing pasisir lor Jawa BaratKulon mligi wiwit tlatah Cilamaya ([[Karawang]]), Blanakan, Pamanukan, Pusakanagara ([[Subang]]), [[Indramayu]], nganti [[Cirebon]] lan Losari Wétan, [[Brebes]], [[Jawa Tengah]].
 
Biyèn basa iki kanggo perdagangan ing pasisir Jawa Barat mila Cirebon dhadi salah sijining pelabuhan pratama, khususé ing abad 15-17. Sadhurunge, basa iki ora bedha karo Basa Jawa Soloan, namung pramila abad 17, basa Cerbonan wiwit katon bedhane olèh kena prabawa dhialèk lokal kaliyandhèwék prabawalan Basa Sundha. Basa Cerbon uga tansah mertahankemertahanké wujud-wujud kunaning Basa Jawa Tengahan (kaya ta ukara-ukara lan pangucapan) kang wis ora dianggedienggo manèh karoing Basa Jawa Baku.
 
Basa Cerbon ya diajarke ning sekolah-sekolah wewengkon Cirebon kaliyan Basa Sundha. Ing tlatah Cirebon, basa iki dicaturaké karo mayoritas penduduke kecualikejaba kacamatan-kacamatan kang awates karo [[Majalengka]] lan [[Kuningan]] kang nganggo Basa Sundha. Basa Cerbon-Dermayu luwih dominanakèh panyaturé ing [[Indramayu]] utawa diarani ''Dermayon''.
 
Upami :
* ''Kepribén kabaré, cung?'' : Kepriye kabare, bocah-bocah?
* ''Isun/kita/réyang lunga sing umah'' : Aku lunga saka omah
1.255

besutan