Anggur (ombèn-ombèn): Béda antara owahan

4 bèt wis dibusak ,  1 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
[[Gambar:Red Wine Glass.jpg|160px|thumb|Segelas anggur merah]]
'''Anggur''' (utawa populèr ingaran ing [[basa Inggris]]: '''''wine''''') iku ombènan ngandhut alkohol kang digawé saka sari [[anggur]] jinis ''Vitis vinifera. L'' kang lumrahéumrahé mung tuwuh ing area 30 hingga 50 drajat lintang lor lan kidul. Ombèn-ombèn ngandhut alkohol kang digawé saka sari buah liya kang kadar alkoholé antara 8% nganti 15% lumrahé diarani anggur woh-wohan (''fruit wine'').
 
Anggur digawé liwat prosès [[fermentasi gula]] kang ana ing jero woh anggur. Ana sawatara jinis ombènan ya iku, ''Red Wine'', ''White Wine'', ''Rose Wine'', ''Sparkling Wine'', ''Sweet Wine'', lan ''Fortified Wine'':
10

besutan