Kitab Purwaning Dumadi: Béda antara owahan

10 bèt wis ditambahake ,  6 sasi kepungkur
-+Adam and Eve (UK CIA P-1947-LF-77).jpg
(→‎top: ganti isi, replaced: tegese → tegesé)
(-+Adam and Eve (UK CIA P-1947-LF-77).jpg)
 
[[Gambar:Purwaning Dumadi 1 1-5.png|thumb|Purwaning Dumadi bab 1 ayat 1-5]]
[[File:LucasAdam Cranachand d.Eve Ä.(UK 001CIA P-1947-LF-77).jpg|thumb|Adam lan Hawa miturut [[Lucas Cranach]] ([[1526]].]]
'''Kitab Purwaning Dumadi''' iku buku pratama kitab [[Torèt]] [[Musa]] lan dadi uga kitab [[Tanakh]]. Ing basa [[Ibrani]] kitab iki diarani ''Bereshit''. Sabanjure ing sawataraning basa [[Éropah]], kitab iki diarani [[Genesis]]. Tembung iki dijupuk saka alihbasa [[Latin]] [[Santo]] [[Hieronimus]] sing dipundhut saka [[Septuaginta]], pertalan basa [[Yunani]] (Γένεσις). Tembung iki tegesé iku "babaran", "panciptan", "wiwitan", "sumber" lan "asal". Ing [[basa Indonésia]], kitab iki diarani ''Kitab Kejadian''.
 
2

besutan