George Boole: Béda antara owahan

115 bèt wis dibusak ,  3 sasi kepungkur
nambahi rujukan
(nambahi rujukan)
}}
'''George Boole''' ya iku sawijining ahli matematika, filsuf, lan logika saka Inggris kang lair tanggal 2 Novèmber 1815 lan tilar donya tanggal 8 Dhésèmber 1864. Ing taun 1849-1864, dhèwèké nyambut gawé dadi sawijining Profèsor ing Queen's College, Cork ing [[Républik Irlan|Irlan]]. Pagawéyané akèh kang gegayutan karo ''differential equations'' lan logika aljabar. Saliyané iku Boole uga kondhang minangka panulis ''The Laws of Thought'' (1854) kang isiné mratèlakaké bab [[Aljabar Boolean]]. Logika Boolean diakoni minangka bebaku saka jaman informasi.
<ref>{{Cite book|title=Studies in Logic and Probability|last=Boole|first=George|publisher=Dover Publication|year=2012|isbn=978-0-486-48826-4|location=New York|pages=273}}</ref><ref>{{Cite book|title=Filsuf-filsuf Dunia dalam Gambar|last=Asdi|first=Endang Daruni|last2=Aksa|first2=A. Husnan|publisher=Karya Kencana|year=1982|isbn=|location=Yogyakarta|pages=40-41}}</ref>
{{cite book
| last = Boole | first = George
| title = Studies in Logic and Probability
| publisher = Dover Publications | location = Mineola, NY
| date = 2012 | edition = Reprint | isbn=978-0-486-48826-4
| orig-year= Originally published by Watts & Co., London, in 1952
| url = https://books.google.com/books?id=pr35F8N9eaoC&lpg=PP1&pg=PA273 <!-- URL for p. 273 -->
| page = 273
| editor-last= Rhees |editor-first= Rush |editor-link= Rush Rhees
| access-date=27 October 2015}}</ref>}}
 
== Babad urip ==
5.871

besutan