Betula pendula: Béda antara owahan

2.260 bèt wis ditambahake ,  1 taun kepungkur
B. pendula dibédakaké saka B. pubesensens, wit birch Éropa liyané kang umum, amarga ora duwé wulu, pucuk wulu (wulu lan tanpa kutil ing birch duwéné wulu alus), godhongé bentuké kaya endhog, duwéni grigi, lan kulit kang wernané putih kasebar ing godhong-godhongan ing "celah<nowiki>''</nowiki> ireng kang sumebar (grayer, rada retak, ing ngisor wit birch). Bisa uga dibédakaké sacara sitologi, birch perak diploid (kanthi rong kromosom), déné birch downy yaiku tetraploid (papat set kromosom). Hibrida ing antarané kaloro dikenal, nanging arang banget, lan dadi triploid. Loro iku duwé prabédan ing syarat-syarat habitat, ing birch pérak ditemokaké ana ing lemah garing, wedhi. Yén wit birch kang ana wuluné aku habitaté ana ing lemah teles lan lemah kayata lemah lempung lan lemah pit. Birch pérak uga nuntut panas kang luwih akéh ketimbang birch kang ana wuluné kang penting ing bagéan kang adhem ing Éropa. Akéh ncathetan kang nyatakaké Amerika Lor kang nganggep rong spesies kasebut minangka konspiratif (lan nyebabaké kebingungan kanthi gabung karo jeneng alternatif 'white birch', karo jeneng ilmiah B. pendula kanggo spésiés liyané), nanging dianggep spésiés kang beda ing saindenging Éropa.<ref>{{Cite web|url=https://treesforlife.org.uk/into-the-forest/trees-plants-animals/trees/birch/|title=Birch tree facts, information and mytholgoy|website=Trees for Life|language=en-GB|access-date=2020-01-13}}</ref>
 
Saperangan jinis B. pendula ora ditampa manéh, kalebu ''B. pendula'' var. ''carelica'', ''fontqueri'', ''laciniata'', ''lapponica'', ''meridionalis'', ''microlepis'', lan ''parvibracteata'', uga ''Betula pendula'' f. ''bircalensis'', ''crispa'', lan ''palmeri''. Sinonim liyaneliyané kalebu ing ngisor iki:<ref>{{Cite web|url=http://powo.science.kew.org/taxon/urn:lsid:ipni.org:names:295174-1|title=Betula pendula Roth|last=|first=|date=|website=Plants of the World Online|archive-url=|archive-date=|dead-url=|access-date=2020-01-13}}</ref>
 
* Jeneng ''Betula alba'' <small>L.</small> uga diuwalaké saka ''B. pendula'', ''B. pubescens''<ref>{{Cite journal|last=Govaerts|first=Rafaël|date=1996|title=(1261) Proposal to reject the name Betula alba (Betulaceae)|url=https://onlinelibrary.wiley.com/doi/abs/10.2307/1224262|journal=TAXON|language=en|volume=45|issue=4|pages=697–698|doi=10.2307/1224262|issn=1996-8175}}</ref>
* ''Betula brachylepis'' <small>V.N.Vassil.</small>
* ''Betula cajanderi f. fruticans'' <small>Kozhevn.</small>
* ''Betula carpatica var. sudetica'' <small>Rchb.</small>
* ''Betula coriacea'' <small>Pamp.</small>
* ''Betula cycoviensis'' <small>Steud.</small>
* ''Betula ellipticifolia'' <small>V.N.Vassil.</small>
* ''Betula etnensis'' <small>Raf.</small>, sometimes spelled ''B. aetnensis''<ref>{{Cite web|url=https://www.iucnredlist.org/en|title=The IUCN Red List of Threatened Species|website=IUCN Red List of Threatened Species|access-date=2020-01-13}}</ref>
* ''Betula ferganensis'' <small>V.N.Vassil.</small>
* ''Betula fontqueri'' <small>Rothm.</small>
* ''Betula gummifera'' <small>Bertol.</small>
* ''Betula hybrida'' <small>Blom</small>
* ''Betula insularis'' <small>V.N.Vassil.</small>
* ''Betula kossogolica'' <small>V.N.Vassil.</small>
* ''Betula laciniata'' <small>(Wahlenb.) Rchb.</small>
* ''Betula lobulata'' <small>Kit.</small>
* ''Betula ludmilae'' <small>V.N.Vassil.</small>
* ''Betula microlepis'' <small>I.V.Vassil.</small>
* ''Betula mongolica'' <small>V.N.Vassil.</small>
* ''Betula montana'' <small>V.N.Vassil.</small>
* ''Betula oycowiensis'' <small>Besser</small>, sometimes spelled ''B. oycoviensis''
* ''Betula palmata'' <small>Borkh.</small>
* ''Betula parvibracteata'' <small>Peinado, G.Moreno & A.Velasco</small>
* ''Betula platyphylloides'' <small>V.N.Vassil.</small>
* ''Betula pseudopendula'' <small>V.N.Vassil.</small>
* ''Betula szaferi'' <small>Jent.-Szaf. ex Staszk.</small>
* ''Betula talassica'' <small>Poljakov</small>
* ''Betula tiulinae'' <small>V.N.Vassil.</small>
* ''Betula transbaicalensis'' <small>V.N.Vassil.</small>
* ''Betula tristis'' <small>Dippel</small>
* ''Betula verrucosa'' <small>Ehrh.</small>
* ''Betula virgultosa'' <small>Fr. ex Regel</small>
* ''Betula vladimirii'' <small>V.N.Vassil.</small>
 
== Ekologi ==
1.666

besutan