Betula pendula: Béda antara owahan

119 bèt wis ditambahake ,  1 taun kepungkur
 
== Kagunan ==
[[File:HAZELIUS(1881) Vol.1, Abb.9, p037.jpg|thumb|Sepatu kasut tradhisional Finlandia ditenun saka kulit kayu birch]]
Birch pérak digunakaké kanggo obat tradhisional minangka diuretik lan dianggep migunani kanggo perawatan tekanan darah tinggi, kolesterol tinggi, kelemon, asam urat, watu ginjel, nephritis, cystitis, gangguan pencernaan, lan penyakit pernapasan. Kanggo tujuwan kasebut, godogan saka kulit utawa godhongé bisa digunakaké. Sakliyané iku, birch pérak digunakaké kanggo marikaké penyakit, ngilangi rasa nyeri, lan ngobati inflamasi uga infeksi kulit kayata ekzema lan psoriasis.<ref name=":2" />
 
1.666

besutan