Sistem operasi komputer: Béda antara owahan

1 bèt wis dibusak ,  1 taun kepungkur
c
→‎top: reresik using AWB
(→‎top: ganti isi, replaced: sing → kang (3))
c (→‎top: reresik using AWB)
 
Ing [[Ilmu komputer]], '''Sistem operasi''' (''operating system'' asring dicekak:''OS'') iku [[piranti lunak]] sistem kang ngontrol lan ngatur [[piranti agal]] sarta operasi-operasi dhasar sistem, kalebu nglakokaké aplikasi.
 
Lumrahé, sistem operasi iku piranti alus ing lapisan pisanan kang manggon ing [[memori]] [[komputer]] nalika komputer diuripaké. piranti alus iki banjur ngatur layanan inti umum kanggo piranti-piranti alus kang lumaku sabanjuré. Sing diatur iku antarané: aksès panyimpenan memori, manajemen memori, pengaturan tugas, lan tampilan kanggo panganggonaraguna.
 
== Uga delengen ==
9.492

besutan