Giri Kedhaton: Béda antara owahan

962 bèt wis ditambahake ,  10 sasi kepungkur
tanpa ringkesan besutan
(Kaca anyar: '''Giri Kedhaton''' ya iku kadhaton ing Gresik kang dilurahi dening raja-pandhita kang turun saka Sunan Giri. Kadhaton iki madeg ing taun 1408  Saka/1486  M lan ing taun sab...)
 
 
'''Giri Kedhaton''' ya iku kadhaton ing [[Gresik]] kang dilurahi dening raja-pandhita kang turun saka [[Sunan Giri]]. Kadhaton iki madeg ing taun 1408  Saka/1486  M lan ing taun sabanjure Sunan Giri jumeneng nata kanthi jejuluk Prabu Satmata.<ref name=":0">{{Cite journal|last=ARIFINArifin|first=ZAENALZaenal|dateyear=2017-7|title=PERKEMBANGANPerkembangan KERAJAANMaritim MARITIMGiri GIRIKedaton Tahun 1487-1681 M|url=https://ikipwidyadarmasurabaya.ac.id/wp-content/uploads/2019/07/150-159-zaenal-fix.pdf|journal=Jurnal Widyaloka IKIP Widya Dharma|volume=4|issue=2|pages=158|doi=}}</ref>
KEDATON TAHUN 1487-1681 M|url=https://ikipwidyadarmasurabaya.ac.id/wp-content/uploads/2019/07/150-159-zaenal-fix.pdf|journal=WIDYALOKA|volume=Vol. 4. No. 2|pages=}}</ref>
 
Para ratu kang jumeneng ing Giri Kadhaton ya iku :
{| class="wikitable"
!Jeneng
!Sesilih
!Tahun Menguasai<ref>{{Cite web|url=http://hardiwinoto.com/pemberontakan-panembahan-ageng-giri/|title=Pemberontakan Panembahan Ageng Giri|last=Muchtar|first=Hardiwonoto|date=2017-04-12|website=Hardiwinoto|language=en-US|access-date=2020-06-05}}</ref><ref name=":0" />
|-
|Susuhunan Giri Gajah Kadhaton, Raden Paku, Prabu Satmata
|[[Sunan Giri]]
|[[1481]]–[[1506]]
|-
|Susuhunan Giri Dalêm Kadhaton, Zainal Abidin Maulana
|Sunan Giri II
|[[1506]]–[[1546]]
|-
|Sunan Seda ing Margi
|Sunan Giri III
|[[1546]]–[[1548]]
|-
|Susuhunan Giri Parapèn, [[Sunan Prapèn]]
|[[Sunan Prapen|Sunan Giri IV]]
|[[1548]]–[[1605]]
|-
|Panembahan Kawis Guwa
|Sunan Giri V
|[[1605]]–[[1616]]
|-
|Panembahan Ageng Giri
|
|[[1616]]–[[1636]]
|-
|Panembahan Mas Witana Sideng Rana
|
|[[1638]]–[[1660]]
|-
|Pangeran Puspa Ita
|
|[[1660]]–[[1680]]
|}
 
Sawise Giri kasil teluk marang Mataram, sesebutan nata ing Giri diganti dadi Panembahan.
Kadhaton Giri duwe posisi kang wigati ing perkembangan karajan Islam ing Jawa Tengan.
 
== Rujukan ==
2.820

besutan