Sunan Bayat: Béda antara owahan

266 bèt wis ditambahake ,  10 sasi kepungkur
tanpa ringkesan besutan
 
Sunan Bayat kacaritakake urip ing jaman Kasultanan Demak lan dadi murid Sunan Kalijaga. Nanging asal usul Sunan Bayat ana pira-pira versi :
 
* Prabu Brawijaya wekasan kang ninggal kedhaton Majapahit, ana ing dalam ketemu Sunan Kalijaga. Sawise padha saresehan banjur Sunan Kalijaga ngaturi supaya madeg bupati ing Semarang sesilih Ki Pandhanarang
Miturur* Miturut Serat Kandha, Ki Pandhanarang ya iku Radèn Made Pandhan, putra Radèn Sabrangwetan, wayah ratu ing Demak. Sawise Ki Pandhanarang seda banjur diganti putrane aran Raden Kaji, kaparingan nama DipatiAdipati Mangkubumi.<ref>{{Cite book|url=https://www.sastra.org/kisah-cerita-dan-kronikal/riwayat-dan-perjalanan/853-kyai-ageng-pandhanarang-soewignja-1938-552|title=Kjai Ageng Pandhanarang - 1938|last=Soewignja|language=jv}}</ref>
* Sêrat Sajarah Dalêm, damêlanipun Ki Padmasusastra mratelakake para putrane Prabu Brawijaya V. Kang nomer 94 aran Radèn Jaka Supana, alias Radèn Têmbayat. Dene para putra liyane uga ana kang nunggal jeneng karo critane Sunan Bayat<ref>{{Cite book|url=https://www.sastra.org/kisah-cerita-dan-kronikal/riwayat-dan-perjalanan/853-kyai-ageng-pandhanarang-soewignja-1938-552|title=Kjai Ageng Pandhanarang - 1938|last=Soewignja|language=jv}}</ref>
 
== Ninggal kamukten ==
Miturur Serat Kandha, Ki Pandhanarang ya iku Radèn Made Pandhan, putra Radèn Sabrangwetan, wayah ratu ing Demak. Sawise Ki Pandhanarang seda banjur diganti putrane aran Raden Kaji, kaparingan nama Dipati Mangkubumi.<ref>{{Cite book|url=https://www.sastra.org/kisah-cerita-dan-kronikal/riwayat-dan-perjalanan/853-kyai-ageng-pandhanarang-soewignja-1938-552|title=Kjai Ageng Pandhanarang - 1938|last=Soewignja|language=jv}}</ref>
 
== Rujukan ==
2.820

besutan