Pound sterling: Béda antara owahan

2 bèt wis ditambahake ,  11 sasi kepungkur
c
→‎top: clean up using AWB
(→‎top: ganti isi, replaced: adhedhasar → dhedhasar, sing → kang (6))
c (→‎top: clean up using AWB)
Valuta Pound sterling iku valuta tuwa dhéwé ing donya kang wis ana lan ora malèh wiwit 600 taun kapungkur. Tembung "pound" lan "sterling" dhéwé ngrujuk ing logam [[pérak]] kang boboté sa[[pound]] kang dipigunaaké minangka aji pambandhing valuta mau. Ing jaman modhérn, aji Pound Sterling ora dikaitaké manèh karo aji pérak ing bobot tinentu - nanging ditemtokaké déning mékanisme pasar dhedhasar panawaran lan panyuwunan. Pihak kang paling duwé tanggung waler marang sirkulasi lan aji ijol Pound Sterling ya iku [[Bank of England]] minangka bank sentral.
 
Britania Raya iku anggota [[Uni Éropah]], nanging ora migunakaké [[Euro]] minangka valutané, sawisé referendum kang ditindakaké ngindhikasi kaengganan kang ndunungi nagara iki kanggo migunakaké valuta Euro. Nagara Uni Éropah liyané kang ora migunakaké Euro ya iku [[Denmark]] lan [[SwediaSwèdhen]].
 
{{Commons|British pound}}
9.492

besutan