Dhaptar lintang ing rasi lintang Tèlèscopium: Béda antara owahan

c
→‎top: éjaan, replaced: sak punika → sapunika using AWB
(→‎top: ganti isi, replaced: ananging → nanging)
c (→‎top: éjaan, replaced: sak punika → sapunika using AWB)
 
'''Telescopium''' inggih punika salah satunggaling konstelasi alit ing sisih kidul ingkang dipundamel nalika [[abad]] kaping 18 déning [[Nicolas Louis de Lacaille]], salah satunggaling astronom [[Prancis]] lan ugi satunggaling mahasiswa saking langit [[kidul]]. Namanipun inggih wujud [[Latin]] saking tembung ing [[Yunani]] kanggé teleskop.<ref>{{cite web | title=Starry Night Photography: Telescopium Constellation | url=http://www.starrynightphotos.com/constellations/telescopium.htm | accessdate= Pebruary 11, 2013 }}</ref> Punika dipundamel kanggé ngurmati dipunpanggihakenipun [[teleskop]].{{sfn|Staal|1988|p=233}}
Boten wonten nama [[Éropah]] kanggé lintang - lintang ing rasi punika. Tiyang [[Cina]] boten maringi nama kanggé α Tel (Kami, ingkang tegesipun mbebayani), lan γ Tel (ing jaman punika dipunsebat G Scorpii) minangka Chuen Shwo, ingkang gadhah makna mitologis.
Telescopium kanthi periodik dipunsebat "''TUBUS Astronomicus''", nanging nama punika ing wekdal sak punikasapunika sampun dipunlirwakaken. {{sfn|Staal|1988|p=233}}
 
==Karakteristik==
352.737

besutan