Dhaptar lintang ing rasi lintang Triangulum Australe: Béda antara owahan

c
→‎Konstelasi: éjaan, replaced: sak punika → sapunika using AWB
c (→‎Konstelasi: ndandani pangéjaning tembung, replaced: paling padhang → ingkang padhang piyambak, ingkang ingkang → ingkang using AWB)
c (→‎Konstelasi: éjaan, replaced: sak punika → sapunika using AWB)
 
==Konstelasi==
 
Triangulum Australe inggih punika salah satunggaling [[konstelasi]] ingkang alit ingkang mapan tebih wonten ing belahan bumi kutub kidul.<ref>[http://www.topastronomer.com/StarCharts/Constellations/Triangulum-Australe.php Triangulum Australe](dipunundhuh tanggal 12 Pebruari 2013)</ref> Triangulum australe inggih saking nama [[Latin]], "''the southern triangle''", ingkang misahaken piyambakipun saking [[Triangulum]] ingkang mapan wonten ing langit [[lor]] lan punika asalipun saking wujud ingkang mèh sami kaliyan pola segitiga sama sisih saking tigang [[lintang]] ingkang padhang piyambak. Wujud wujud punika sepisanan dipungambaraken wonten ing satunggaling bal dunya dhedhasar [[Petrus Plancius]] ing taun [[1589]], lan sak punikasapunika badhé langkung tepat malih dhedhasar gambaranipun [[Johann Bayer]] wonten ing taun [[1603]] kanthi nama ''Uranometria''.
Triangulum Australen inggih punika satunggaling konstelasi ingkang alit ingkang dipunkiteri déning ''Norma'' wonten ing sisih [[lor]], ''Circinus'' wonten ing sisih [[kulon]], ''Apus'' ing sisih [[kidul]], lan [[Ara]] wonten ing sisih [[wétan]]. Papanipun konstelasi triangulum australe punika caket kaliyan pointer ([[Alpha]] lan [[Beta Centauri]]), kanthi satunggal ''Circinus'' wonten ing tengahipun. {{sfn|Moore|2005|p=116}} Satunggaling segitiga sama sisih kasar langkung gampil dipunmangertosi. Triangulum Australe mapan tebih wonten ing sisih [[kidul]] ing belahan [[bumi]] langit kidul ingkang badhé katingal saking [[Éropah]], nanging lintang [[Circumpolar]] sapérangan ageng saking belahan bumi sisih kidul.{{sfn | Moore | 2005 | p = 116}}
 
352.737

besutan