Mikha: Béda antara owahan

2 bèt wis dibusak ,  1 taun kepungkur
c
→‎top: clean up, replaced: ya iku → yaiku (2) using AWB
(→‎top: ganti isi, replaced: sawijining → siji (3))
c (→‎top: clean up, replaced: ya iku → yaiku (2) using AWB)
 
Katoné kitab nabi '''Mikha''', uga ditulis déning nabi kang asmané padha. Mikha olèhé sugeng sajaman karo nabi [[Yesaya]] lan asalé saka siji désa ing [[Yehuda]], ing karaton kidul. Dhèwèké yakin tenan yèn Yehuda bakal ngadhěpi mala pataka kaya kang diumumaké déning [[Amos]] bab karaton lor. Mikha uga ngandhani yèn Allah mesthi ya bakal ndendha bangsa Yehuda amarga kejem banget lan ora adil marang wong liya, Nanging ing kotbahing Mikha ya katon ana tandha-tandha kang luwih cetha bab pangarepan ing mangsa ngarep.
 
Pérangan-pérangan kang menarik digatèaké sajeroning buku iki ya ikuyaiku: gambaran adem tentrem ing sawewengkoning [[donya|bumi]] ing ngisor pimpinaning Allah (Mikha 4:1-4); banjur ana ramalan bab siji Ratu Agung kang bakal muncul saka trahing [[Dawud]] lan bakal ngasta pangayeman ing bangsa Yehuda (5:2-4); lan, ing siji padha (6:8), ana ringkesan saka apa kang bakal diomongaké déning para nabi-nabi Israèl, ya ikuyaiku: "Sing dituntut Allah saka awake dhéwé iku supaya tumindhak adil, tansah ngamalaké sih-tresna, lan andhap asor urip manunggal karo Gusti."
 
{{Alkitab}}
9.492

besutan