Ékuador: Béda antara owahan

1 bèt wis dibusak ,  1 taun kepungkur
c
→‎top: clean up, replaced: ya iku → yaiku using AWB
Tidak ada ringkasan suntingan
Tenger: Besutan sumber
c (→‎top: clean up, replaced: ya iku → yaiku using AWB)
 
'''Républik Ékuador''' iku [[nagara]] ing [[Amérika Kidul]] pérangan lor-kulon, wewatesan karo [[Kolombia]] ing [[lor]], karo [[Peru]] ing wétan lan kidul, lan karo [[Samodra Pasifik]] ing kulon. Nagara iki uga kalebu [[Kapuloan Galapagos]] (Nusantara Colón) ing Pasifik, watara 965 km sisih [[kulon]] pulo utama. Ékuador ana ing [[khatulistiwa]] (''Ecuador'' iku [[basa Sepanyol]] kanggo "khatulistiwa") lan duwé wewengkon wiyaré 272.045 km².
 
[[Quito]] iku kutha krajan Ékuador. Républik Ékuador wujud salah siji saka telung nagara sing muncul saka tibané [[Gran Colombia]] taun [[1830]] (liyané ya ikuyaiku [[Kolombia]] lan [[Venezuela]]).
 
== Pirsani uga ==
9.492

besutan