Liter: Béda antara owahan

4 bèt wis dibusak ,  1 taun kepungkur
c
éjaan, replaced: ya iku → yaiku (4) using AWB
(→‎Dhéfinisi: ganti isi, replaced: Definisi → Dhéfinisi)
c (éjaan, replaced: ya iku → yaiku (4) using AWB)
 
[[Gambar:CubeLitre.svg|250px|thumb|Kubus kang duwé volume 1 liter]]
'''Liter''' ya ikuyaiku unit ukur saka [[volume]]. Liter dudu salah siji saka [[unit SI]], sanajan dianggep "unit sakjabaning SI kang bisa ditampa ppigunane karo SI". Unit SI kanggo volume ya ikuyaiku [[mèter kubik]] (m³).
 
<p align=center>'''1 l = 1 dm<sup>3</sup> = 1.000&nbsp;cm<sup>3</sup> = 1.000 cc
<p align=center>'''1 ml = 1&nbsp;cm<sup>3</sup> = 1 cc
 
Simbol liter ya ikuyaiku huruf '''l''' cilik, utawa [[hurup kapital]]e, '''L'''. Huruf l cilik latin ('''ℓ''') uga digunakake sanajan ora ditampa déning [[Bureau International des Poids et Mesures|BIPM]].
 
== Dhéfinisi ==
* volume kubus kang sisih-sisine 10 [[sentimeter]].
 
Liter uga bisa dipara dadi unit kang luwih cilik, ya ikuyaiku 1 liter padha karo:
* 1.000.000 mikroliter (µL)
* 1.000 mililiter (mL) = 1.000 sentimeter kubik (cm³ utawa cc),
9.492

besutan