Papan Anggegana Internasional Tokyo: Béda antara owahan

c
fix
c (fix)
}}
 
{{nihongo|'''Papan Anggegana Internasional Tokyo'''|東京国際空港|Tōkyō Kokusai Kūkō}}, umume dikenal kanthi jeneng {{nihongo|'''Papan Anggegana Haneda'''|羽田空港|Haneda Kūkō}}, '''Papan Anggegana Tokyo Haneda''', andlan '''Papan Anggegana Internasional Haneda''' {{Airport codes|HND|RJTT}}, yaiku salah sawijining rong bandara utama sing nglayani ing [[Area Tokyo Raya]], lan dadi basis utama saka rong maskapai domestik utama [[Jepang]], [[Japan Airlines]] (Terminal 1) lan [[All Nippon Airways]] (Terminal 2), uga [[Air Do]] , [[Skymark Airlines]], [[Air Solaseed]], lan [[StarFlyer]]. Dununge ana ing [[Ota, Tokyo]], {{convert|15|km}} kidul [[Stasiun Tokyo]]. Ing taun 2020, Haneda dirating dening [[Skytrax]] dadi Papan Anggegana paling apik kaping 2 sawise [[Papan Anggegana Internasional Changi]] [[Singapura]], lan Papan Anggegana Domestik Paling Resik lan Paling Apik ing Dunia.<ref>{{Cite web|title=The world's best airports for 2020, according to Skytrax|url=https://www.cnn.com/travel/article/skytrax-world-best-airports-2020/index.html|first=Karla |last=Cripps|website=CNN|language=en|access-date=2020-05-15}}</ref><ref>{{Cite web|title=The World's Best Airports in 2020 are announced|url=https://www.worldairportawards.com/the-worlds-best-airports-in-2020-are-announced/|date=2020-05-11|website=SKYTRAX|language=en|access-date=2020-05-15}}</ref>
 
Haneda minangka papan anggegana internasional utama ing [[Tokyo]] nganti taun 1978; saka 1978 nganti 2010, Haneda ngatasi meh kabeh penerbangan domestik menyang lan saka Tokyo uga penerbangan "charter sing dijadwalake" menyang sawetara kutha utama ing [[Asia Wetan]] kayata [[Seoul]], [[Singapura]] lan [[Taipei]], nalika [[Papan Anggegana Internasional Narita]] nangani mayoritas penerbangan internasional menyang [[Eropa]] lan [[Amerika Lor]]. Ing taun 2010, Terminal Internasional khusus, Terminal 3 saiki, dibukak ing Haneda gegayutan karo rampunge landasan pacu kaping papat, saéngga penerbangan jarak jauh nalika sore.<ref>{{cite web|publisher=anna.aero airline route news & analysis |title=Tokyo Haneda's new runway and terminal welcome more international services; almost 50 domestic routes served|date=20 October 2010|url=http://www.anna.aero/2010/11/04/tokyo-hanedas-new-runway-and-terminal-welcome-new-international-services/}}</ref>
183

besutan