Papan Anggegana Internasional Tokyo

Papan Anggegana Nagarantara Tokyo (東京国際空港 Tōkyō Kokusai Kūkō?), umume dikenal kanthi jeneng Papan Anggegana Haneda (羽田空港 Haneda Kūkō?), Papan Anggegana Tokyo Haneda, lan Papan Anggegana Nagarantara Haneda (IATA: HNDICAO: RJTT), yaiku salah sawijining rong bandara utama sing nglayani ing Area Tokyo Raya, lan dadi basis utama saka rong maskapai domestik utama Jepang, Japan Airlines (Terminal 1) lan All Nippon Airways (Terminal 2), uga Air Do , Skymark Airlines, Air Solaseed, lan StarFlyer. Dununge ana ing Ota, Tokyo, 15 kilometres (9.3 mi) kidul Stasiun Tokyo. Ing taun 2020, Haneda dirating dening Skytrax dadi Papan Anggegana paling apik kaping 2 sawise Papan Anggegana Nagarantara Changi Singapura, lan Papan Anggegana Domestik Paling Resik lan Paling Apik ing Dunia.[3][4]

Papan Anggegana International Tokyo

東京国際空港

Tōkyō Kokusai Kūkō
Tokyo Haneda International Airport.jpg
Papan Anggegana Tokyo ing Desember 2011
Ringkesan
Jinis papan anggeganaPublik
Kang nglakokakéCivil Aviation Bureau, MLIT (airfield)
Japan Airport Terminal Co., Ltd. (Terminal 1 and 2)
Tokyo International Air Terminal Corp. (Terminal 3)
NgladèniArea Tokyo Raya
PernahDistrik Ōta, Tokyo, Jepang
Buka1931 (1931)
Sambungan menyang
Kutha titikan tumrap
Élevasi MISLS6 m / 21 ft
Koordhinat35°33′12″N 139°46′52″E / 35.55333°N 139.78111°E / 35.55333; 139.78111Koordhinat: 35°33′12″N 139°46′52″E / 35.55333°N 139.78111°E / 35.55333; 139.78111
Situs wèbtokyo-haneda.com/en/
Peta
HND /RJTT kapernah ing Jepang
HND /RJTT
HND /RJTT
Lokasi ing Jepang
HND /RJTT kapernah ing Asia
HND /RJTT
HND /RJTT
HND /RJTT (Asia)
HND /RJTT kapernah ing Earth
HND /RJTT
HND /RJTT
HND /RJTT (Earth)
Sana playu
Ener Dawa Palumahan
m ft
16R/34L 3,000 9,843 Beton aspal
16L/34R 3,360 11,024 Beton aspal
04/22 2,500 8,202 Beton aspal
05/23 2,500 8,202 Beton aspal
Sources: Japanese AIP at AIS Japan[2]
Statistics from ACI

Haneda minangka papan anggegana nagarantara utama ing Tokyo nganti taun 1978; saka 1978 nganti 2010, Haneda ngatasi meh kabeh penerbangan domestik menyang lan saka Tokyo uga penerbangan "charter sing dijadwalake" menyang sawetara kutha utama ing Asia Wetan kayata Seoul, Singapura lan Taipei, nalika Papan Anggegana Nagarantara Narita nangani mayoritas penerbangan nagarantara menyang Eropa lan Amerika Lor. Ing taun 2010, Terminal Nagarantara khusus, Terminal 3 saiki, dibukak ing Haneda gegayutan karo rampunge landasan pacu kaping papat, saéngga penerbangan jarak jauh nalika sore.[5] Haneda mbukak layanan jangka panjang nalika awan ing Maret 2014, karo operator sing nawakake layanan nonstop menyang 25 kutha ing 17 negara.[6] Pamrentah Jepang saiki nyengkuyung panggunaan Haneda kanggo rute bisnis premium lan panggunaan Narita kanggo rute santai lan operator murah.[7]

Haneda ngatasi 87.098.683 penumpang ing taun 2018; kanthi liwat penumpang, iku dadi papan anggegana paling sibuk nomer telu ing Asia lan paling rame nomer papat ing donya, sawise Papan Anggegana Nagarantara Hartsfield – Jackson Atlanta, Papan Anggegana Nagarantara Kutha Krajan Beijing (sing paling sibuk ing Asia), lan Papan Anggegana Nagarantara Dubai.[8] Iku bisa ngatasi 90 yuta penumpang saben taun sawise ekspansi taun 2018. Kanthi gabungan Haneda lan Narita, Tokyo duwe sistem papan anggegana kutha paling rame nomer telu ing jagad, sawise London lan New York City.

ReferensiBesut

  1. "SIA-ANA pact will pave way for more flights, Japan destinations for Singapore consumers". Singapore Airlines, All Nippon Airways. The Straits Times. Dibukak ing 31 January 2020.
  2. "AIS JAPAN - Japan Aeronautical Information Service Center". aisjapan.mlit.go.jp. Diarsip saka sing asli ing July 22, 2011.
  3. Cripps, Karla. "The world's best airports for 2020, according to Skytrax". CNN (ing basa Inggris). Dibukak ing 2020-05-15.
  4. "The World's Best Airports in 2020 are announced". SKYTRAX (ing basa Inggris). 2020-05-11. Dibukak ing 2020-05-15.
  5. "Tokyo Haneda's new runway and terminal welcome more international services; almost 50 domestic routes served". anna.aero airline route news & analysis. 20 October 2010.
  6. 羽田空港の国際線拡大、欧州・東南アジア便が就航. Nihon Keizai Shimbun. 30 March 2014. Dibukak ing 31 March 2014.
  7. "Peach to offer Tokyo-Taipei service out of Haneda Airport". Nikkei. 16 January 2015. Dibukak ing 19 January 2015. The [transport] ministry's strategy has been to steer budget carriers, used mainly for leisure travel, toward Narita Airport. Major airlines, used chiefly for business trips, are encouraged to fly out of Haneda.
  8. "ACI reveals the world's busiest passenger and cargo airports". Airports Council International. Diarsip saka sing asli ing 23 April 2019. Dibukak ing 2 May 2018.