Romeo lan Julia: Béda antara owahan

38 bèt wis ditambahake ,  7 sasi kepungkur
File
c (→‎top: dandani pangéja, replaced: sawetara → sawatara using AWB)
(File)
 
[[File:Romeoandjuliet1597.jpg|thumb]]
[[Gambar:DickseeRomeoandJuliet.jpg|ka|jmpl|Lukisan déning Frank Bernard Dicksee kang njlèntrèhaké ''Romeo lan Julia''.]]
'''''Romeo lan Julia''''' ya iku tragèdhi saka carita kang kaanggit déning [[William Shakespeare]] kang ditulis ing awal kariré. Tragèdhi iki njlèntrèhaké sapasang tiyang enom putra lan putri enom kang [[Tresna|katresnan]], nanging tresna iku kaalang-alangan amarga kulawargané kang musuhan.<ref name="RJ_Prologue">''Romeo and Juliet'', I.0.6.</ref> Roméo, lan Julia iku salah sijining karya saka [[Shakespeare]] kang paling misuwur, lan iku uga salah siji kang paling asring dadi gelaran, kajaba ''[[Hamlet]]'' lan ''Macbeth''.