Musiyum Vatikan: Béda antara owahan

408 bèt wis ditambahake ,  1 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
Tidak ada ringkasan suntingan
Tidak ada ringkasan suntingan
}}
'''Musiyum Vatikan''' (Itali: ''Musei Vaticani)'' ya iku musiyum kang nyimpen kolèksi-kolèksi seni [[Gréja Katulik|Gréja Katulik Roma]]. Musiyum iki diadegaké déning [[Paus Yulius II]] ing abad kaping 16. Musiyum Vatikan uga nyimpen kolèksi-kolèksi patung uga karya seni Abad Renaisans lan artéfak Romawi sarta Mesir Kuna.<ref>{{Cite web|url=http://internasional.kontan.co.id/news/museum-vatikan-yang-berisi-mahakarya-renaisans-terbesar-di-dunia-dibuka-mulai-1-juni-1|title=Museum Vatikan yang berisi mahakarya Renaisans terbesar di dunia dibuka mulai 1 Juni|last=Mediatama|first=Grahanusa|date=2020-05-24|website=kontan.co.id|language=id|access-date=2021-04-24}}</ref><ref>{{Cite web|url=https://www.inexhibit.com/mymuseum/vatican-museums-rome/|title=Vatican Museums - Rome|website=Inexhibit|language=en|access-date=2021-04-26}}</ref> Nanging, Musiyum Vatikan ora mung nyimpen kolèksi saka Romawi utawa Mesir Kuna. Musiyum Vatikan uga duwé papan kanggo nyimpen kolèksi seni saka [[Indonésia|Indonésia.]]<ref>{{Cite web|url=https://www.cnnindonesia.com/gaya-hidup/20151226114656-269-100425/indonesia-punya-ruang-koleksi-di-museum-vatikan|title=Indonesia Punya Ruang Koleksi di Museum Vatikan|last=Wahyuni|first=Tri|website=gaya hidup|language=id-ID|access-date=2021-04-26}}</ref>
 
== Sajarah ==
Sajarah utawa mula bukané Musiyum Vatikan iki dikandhakaké saka patung saka marmer kang dituku nalika abad 16. Ing 14 Januari 1506, Patung Laocoön ditemokaké ing kebon anggur cedhak Basilika Santa Maria Maggiore ing Roma. Sawisé ditemokaké patung kuwi mau, Paus Yulius préntah marang [[Giuliano da Sangallo]] lan Michelangello Buonarotti kanggo nglakokaké panelitian patung kuwi mau.
 
== Rujukan ==
1.815

besutan