Sharifa Alkhateeb: Béda antara owahan

107 bèt wis ditambahake ,  1 sasi kepungkur
tanpa ringkesan besutan
'''Sharifa Alkhateeb''' (1946–2004) ya iku salah sawijining panulis wadon saka Amérika. Dhèwèké uga salah sawijining panaliti, sarta guru komunikasi budaya lan pangembangan komunitas kanggo agama [[Islam]] lan [[Muslim|sing ngrasuk]] ing [[Amérika Sarékat]]. Dhèwèké uga melu obahan [[feminisme]], pamenggakan sikara ana balé somah, sarta organisasi lintas agama lan pawiyatan. Alkhateeb ngedegaké organisasi nasiyonal pisanan kanggo wong wadon sing ngrasuk agama Islam ing Amérika Sarékat. Dhèwèké uga wong wadon wiwitan kang nrima Pangaji Paladén Masarakat saka Masarakat Muslim ing [[Amérika Lor]].
 
Alkhateeb lair tanggal 6 Juni 1946 ing [[Philadelphia]], [[Pennsylvania]]. Bapaké saka [[Yaman]] lan ibuné asalé saka [[Républik Céko|Céko]]. Alkhateeb lulus sarjana saka jurusan Sastra Inggris, [[Universitas Pennsylvania]].<ref name="NYT obit">{{cite news|last1=Bayot|first1=Jennifer|date=November 4, 2004|title=Sharifa Alkhateeb, Feminist Within Islam, Dies at 58|url=https://www.nytimes.com/2004/11/04/arts/sharifa-alkhateeb-feminist-within-islam-dies-at-58.html|work=The New York Times|location=New York City, New York|access-date=November 18, 2015}}</ref> Dhèwèké mèlu obahan feminisme ing taun 1960-an nalika lagi sinau ana ing Universitas Pennsylvania. Dhèwèké ora tau ngrasa ana gèsèh antarané obahan feminisme karo agama kang dirasuk karo dhèwèké.
 
== Rujukan ==